Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 20 augustus 2010

De klauw van de grote jager

Oscar was op jacht. Dat was hij eerst niet van plan want hij was gewoon de Kruidentuin aan het inspecteren, maar soms komt er iets op je pad waarbij je adrenaline gaat stromen, en dan moet je in actie komen, heh? Wij mensen zijn dat grotendeels verleerd, maar haarfabrieken gelukkig niet dus. En zo kwam het dat Os opeens op jacht was. Als u goed kijkt, ziet u de beoogde prooi vlak naast het paaltje vliegen. Ja, dat bruine vlekje, een vlindertje dus.
De fotograaf bleef uiteraard op afstand, want een vlinder vangen is een serieuze zaak en daar mag je niet bij gestoord of afgeleid worden. Os lag heel gespannen klaar om toe te slaan, en zijn achterste bewoog heen en weer om de machine warm te draaien. Nog even, en dan zou het vlindertje verleden tijd zijn...

Os nam een sprong. Een fantastische sprong. En hij sloeg toe. Linker voorpoot heh? Heeft u bij uw eigen kat wel eens opgelet welke voorpoot hij/zij bij voorkeur gebruikt? Men zegt dat linkspotige katten wat dichter bij de natuur staan dan rechtspotige, en nog over meer instincten beschikken. Zij zouden zelfs ook over telepathische vermogens beschikken. Maar wij weten dus niet of dat waar is.
Oscar sloeg dus met zijn linkervoorpoot. Arm vlindertje...



Wat krijgen we nou? Het vlindertje is verder gevlogen! Ontsnapt aan de klauw van de grote jager!
Oscar staat er wat sipjes bij, staart omlaag. Niks arm vlindertje dus, maar arme Os want zijn zelfvertrouwen heeft een knauwtje gekregen!
Wel Os, gelukkig hoef je niet van je eigen vangsten te leven, anders zou je een stuk magerder zijn en misschien zelfs wel een gratenpakhuis. Nee, het lijkt ons beter dat je maar verder gaat met je kruidencontrole, want daar kunnen wij niets negatiefs over zeggen. Maar mocht je straks nog een poging wagen: veel succes heh? Ach, die Os...

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Ik ben blij dat het vlinderte het overleefd heeft. Maar vind jagende katten ook altijd een mooi gezicht.
Zal eens opletten of onze katten links of rechts potig zijn.

katja zei

Haha, wat een fantastische actiefoto van Oz !

Wilma zei

Heel goed geschoten! Ach, vlindertjes mogen ook wel eens een kans hebben. Ze hebben al zo'n kort leventje en veel eetbaars zit daar toch niet aan.