Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 augustus 2010

Als eieren zo groot

Toen wij door de Parallelstraat liepen, zagen wij Wamy spelen met een paar balletjes. Ja, hij had enorm veel plezier, maar toen wij dichterbij kwamen sloeg de lol om naar angst. Want Wamy heeft het dus niet zo op vreemde mensen, en vandaar dat hij zich dan ook snel verstopte onder de takken van een struik. Wij gingen even kijken waarmee Wamy aan het spelen was, want het leken ons geen gewone speeldingetjes en wij zijn altijd erg nieuwsgierig!






Dit zijn ze dus, en als u goed kijkt ziet u dat dit inderdaad eigenlijk geen echt speelgoed is. Nee, het zijn pruimen die om de één of andere reden uit de boom zijn gevallen. Nog niet eetbaar dus, nee, maar wel geschikt om mee te pootballen dus!
Nee Wamy, wees maar gerust; wij gaan je je speelgoed niet afpakken!







En de Boez dus ook niet, heh? Boez! Kom mee! Die balletjes zijn niet van jou en ze zijn sowieso te zwaar om mee te nemen.
Het duurde nog even voordat wij de Boez ervan hadden overtuigd de pruimen de pruimen te laten en mee te komen naar huis.
En al die tijd bleef Wamy onder de takken zitten wachten.






Met grote ogen smeekte hij ons op te donderen, en dus deden wij dat. Ja, als kattenjournalist moet je aanvoelen wanneer je teveel bent, en al ligt het nieuws op straat, soms moet je dat dan maar laten liggen in het belang van de haarfabrieken.
We liepen terug langs het huis van Bel de Franskat, die niet thuis was en dus waarschijnlijk ergens anders aan het zooien en klooien.
Verder lag er nergens ander nieuws op ons te wachten.
Tijd voor een kopje koffie dan maar?

1 opmerking:

Hans zei

Wamy zag eens pruimen hangen,
oh als eieren zo groot.
Japekoppie zag zijn bolle wangen, sloeg de vuile gapper. . . . (een blauw oog zal ik maar zeggen, het versje van John O'Mill eindigt gruwelijker!)