Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 10 augustus 2010

Soms samen, soms apart

Ja hoor, de zon ging weer schijnen en Oscar kwam tenslotte toch nog. Hij had het erg druk gehad thuis, want er is daar een mensenkindje geboren en dat geeft altijd een hoop gedoe. Vandaar dus dat hij wat aan de late kant was, heh?
De begroeting van de vriendjes was natuurlijk allerhartelijkst.







Vooral de Boez was overenthousiast en dus werd zijn vriend Oscar weer eens door hem geplet. Hoewel, er is meer voor nodig om Os helemaal als een pannenkoek te krijgen natuurlijk, heh? Maar goed, de Boez is best wel zwaar en we snappen niet waarom hij altijd als eerste bovenop de Os moet liggen. Gelukkig blijft Os altijd vrij relaxt...





Eerst laat Oscar zich door de Boez molesteren. Dan komt hij langzaam in verzet en gaat hij met zijn achterpoten trappelen. En als hij daarmee ook de Boez niet van zich af krijgt, komen zijn voorpoten eveneens in actie en probeert hij de Boez in zijn nek te bijten.








Tenslotte geeft de Boez zich gewonnen en worden de rollen omgedraaid.
Maar het tweede deel van dit spel duurt korter dan het eerste. Daarmee bedoelen wij dus dat de Boez langer geniet van het eronder houden van Oscar dan andersom.
Ja, Oscar is snel klaar; hij laat maar kort zien dat ook hij best wel sterk is, drukt de Boez maar heel even tegen de grond en springt dan snel op om een nieuwe plek op straat te kiezen alwaar het spel weer van voren afaan begint. Tot er iets gebeurt waardoor beiden worden afgeleid: een wielhuis, blafbeest, vogel of andere haarfabriek. En dan gaan ze zooien of klooien, soms samen, soms apart. Want zo klef zijn ze nou ook weer niet.

2 opmerkingen:

Greet zei

Zie je wel Boez, Oscar heeft je niet in de steek gelaten.

Mevrouw Katblad zei

Nee, het was inderdaad niet Oscar's schuld; hij zat achter zijn huis en kan van daar niet in de straat komen....