Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 14 augustus 2010

Libelle

Wat heb je nu weer binnen gebracht, Boez?
Ah, het is een libelle! En een mooie ook nog. Tenminste, dat was ie toen hij nog heel was.
Nu ligt hij nog zwak te fladderen met zijn kapotte vleugeltjes, het leven verdwijnt langzaam uit zijn slanke lijfje. Zijn kleuren verbleken al.....












Boez maalt er niet om dat de libelle zijn doodsstrijd levert. Nee, hij is trots op zijn vangst. En daarom ook heeft hij de libelle binnengebracht en op het vloerkleed gelegd, vlak naast de stoel van mevrouw Katblad zodat zij zijn prooi kan zien en de Boez kan prijzen voor zijn behendigheid. Dat doet zij dan ook, al is het met tegenstrijdige gevoelens want mevrouw Katblad blijft mens, hoezeer te zich ook altijd probeert te verplaatsen in de haarfabrieken. Arme libelle, gestorven voor niets want hij zal niet worden opgegeten.

Is dit nu echt zo vreselijk erg?
Hebben wij zelf niet gisteren nog een bakje inktvisjes weggegooid omdat we het niet te eten vonden?
En wat te denken van dat zakje geroosterde sprinkhanen dat wij eens in een opwelling kochten en toch niet door onze keel kregen? De spin die wij gisteren EXPRES in de stofzuiger lieten glippen, de slakkenkorrels die wij dit jaar weer uitstrooiden?
Hou maar op mevrouw Katblad, u heeft uw punt gemaakt....

Cera mocht ook even komen kijken naar de vangst van de Boez, en was zeer onder de indruk. Maar toen het beestje tenslotte niet meer bewoog, was voor de Boez de lol eraf en sprong hij weer door het Poezenloket naar buiten, op zoek naar een nieuwe uitdaging.
Cera bleef nog lange tijd naar de libelle zitten kijken; misschien hoopte zij dat hij weer tot leven zou komen?
Boez kwam een poosje later binnen met een nieuwe prooi. Dit keer was het een boomblaadje, hartstikke dood en dus bruin omdat de lindebomen in de Katbladstraat, half opgevroten door de plakluizen, reeds aan de herfst zijn begonnen.

Mevrouw Katblad, zou u niet nog een weekje ertussen uit gaan? Even de stad uit bijvoorbeeld? Ja, u wordt namelijk wat melancholiek, een beetje mopperig zelfs, en voor u het weet zit u in een depressie! En daar zit niemand op te wachten heh? Daarom ja!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Arme libelle inderdaad - maar libelles zijn wel heel goede kattenprooien. Ze vliegen en zijn veel duidelijker zichtbaar dan bv muggen en ze steken niet. Onze katten zijn er ook gek op/mee. Vindt het vooral zielig omdat libelles zo mooi zijn...

Sandra en Skyler zei

Hihihihihi...echt broer en zus hoor, Boezel en Skyler.

Skyler vangt bijna elke avond een aantal Libelle's...op het balkon!

Alleen loopt ze heel stiekem naar binnen, als wij dan gaan kijken, (je weet maar nooit wat voor vliegbeest het is en we willen geen dikke lippen), loopt ze hard weg! Nee, de Libelle is van Sky en daar heeft het personeel niets mee te maken...punt, uit!