Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 18 augustus 2010

Mens met takje zorgt voor onrust

Gizmo kwam langs met haar mens, en mens had een interessant takje waarmee ze over de straat veegde. Eerst dachten wij er nog over om haar de bezem te geven (want daarmee kun je veel beter vegen en bovendien schiet dat sneller op), maar dat was niet de bedoeling. Nee, het takje was er ter vermaak van de haarfabrieken en dan vooral voor Gizmo natuurlijk, maar Os had er ook wel zin in en deed dus mee.





Plots echter, schoot Gizmo in de stress. Hoe dat kwam? Wel, er kwamen blafbeesten voorbij. Drie stuks tegelijk. Niet van die hele grote, maar daar Gizmo nog niet zoveel van die blaffers heeft gezien in haar leven, sloeg de schrik in haar lijf, en dan vooral in haar staart.
Giz had enige tijd nodig om weer te herstellen, en pas toen de blafbeestjes de hoek van de straat om waren, kwam zij weer in de stemming om verder te spelen. Os had ondertussen niet op of om gekeken; hij kent de blafbeestjes zo langszamerhand wel en haalt slechts zijn neus voor hen op.



Terwijl Gizmo en Oscar samen weer bezig waren met het mens met takje, was de Boez naar buiten gekomen. Wij weten niet waar hij had uitgehangen; waarschijnlijk had hij gewoon ergens op de redactie liggen pitten en kwam hij op het gekir en geroep op straat af. Maar veel zin om mee te spelen had hij niet. Het was ons al eerder opgevallen dat de Boez liever geen contact maakt met Gizmo, haar zelfs uit de weg gaat. Een tikje jaloers misschien? Ja, want de Os toont toch wel behoorlijk veel interesse in Gizmo en is eigenlijk Boez' vriendje heh? Ach ja....


Terwijl Os en Gizmo over waren gegaan tot verstoppertje spelen, bezocht het mens met takje Charli, die vanuit zijn raam al enige tijd had zitten toekijken. Ja, Charli wilde wel heel even naar het takje meppen, maar het ging niet van harte. Nee, hij keek liever naar het spel van anderen en hoefde niet zo nodig zelf in actie te komen, dus trok hij zich al snel terug uit zijn vensterbank.



Nou, dan maar weer verder spelen met Gizmo en Oscar heh? Die hadden er tenminste wel lol in!
Ondertussen was Japekoppie ook buiten gekomen, maar voor hem was het veel te druk op straat en dus begon hij aan een verkenningsronde en verdween al spoedig uit zicht. Boez was verderop aan het klooien en zooien, keek af en toe wel in de richting van Os en zijn nieuwe vriendinnetje maar kwam niet naderbij.
Tenslotte was het etenstijd voor onze haarfabrieken en ging Gizmo ook weer naar huis. Het duurde best nog enige tijd voordat de rust was weergekeerd en wij het diner konden serveren. Maar dat kwam ook doordat Oscar elke dag weer verwacht dat hij aan kan schuiven, en dat vinden wij geen goed idee. Waarom dat is? Wel, mevrouw Troy en haar zoon Japekoppie hebben te kennen gegeven dat zij een vijfde disgenoot niet kunnen gedogen, maar bovendien krijgt Oscar thuis voldoende te eten en mag hij niet te dik worden. Redenen genoeg dus. Heh? Ja.....

1 opmerking:

Annemieke zei

Zo grappig dat katten vaak het leukst spelen met heel goedkope/gratis speeltjes en dure dingen links laten liggen. Met een takje kun je ook al veel lol belven!