Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 25 augustus 2010

Muizen niet binnenbrengen!

Omdat het nu niet echt meer terrasweer was, gingen wij maar eens kijken hoe Thassos de Terraskat het maakte. Hij was even uit gegaan, zei men, maar werd elke ogenblik weer terugverwacht voor de maaltijd die altijd volgt op het ontbijt, een soort tussenhap dus eigenlijk. En jawel, het duurde niet lang of Thas verscheen om zijn snack te halen. Ja, nog een lekkere snack ook, namelijk brokjes speciaal voor "geholpen" haarfabrieken.





Zo Thassos, dat is smullen heh? Ja, dat was het.
Thas krijgt zijn snacks altijd op hetzelfde plekje in de gang, vlak naast de bar. In ruil voor zijn tussendoortjes verricht hij bepaalde werkzaamheden in het restaurant. Ja, eigenlijk is hij aangenomen als terraskat, maar Thas leert snel en is zo langzamerhand heel breed inzetbaar. Het restaurant is daardoor zo'n beetje zijn tweede huis geworden, is het niet Thas? Ja dus.




Na de snacks moet er even gerust worden, en vanaf de bank houdt Thas tevens toezicht op de schoonmaakwerkzaamheden en houdt hij bij wat er aan boodschappen binnengebracht wordt. Het is zijn vaste plek waar Thas ligt (zie foto), ook wanneer er gasten zijn. Wie niet van de aanwezigheid van haarfabrieken houdt, zal helaas een ander tafeltje in het restaurent moeten kiezen tenzij het heel erg druk is, want dan moet Thas helaas het veld ruimen.
Verder is Thas helemaal niet lastig. Hij dringt zich niet aan de gasten op en bedelt niet om een hapje van de geserveerde schotels. Nee, voor dat soort katten moet je bij ons op de redactie komen! Vooral onze "oudjes" kunnen er wat van!

Als de boodschappen binnen zijn en de vloeren gedweild, vallen de oogjes van Thas toe. Ja, want het is best een zware taak, dat toezicht houden, en daar kun je behoorlijk moe van worden.










Langzaam zakt zijn slapend koppie tegen de kussens. Lekker zacht. Het duurt nog wel even voor de eerste gasten zullen komen, dus Thas kan in alle rust nu zijn uiltje knappen. Niet teveel lawaai maken daar in die keuken, heh? Nee, want anders wordt Thas wakker en kan hij straks zijn andere belangrijke werk niet goed doen!







Wel, het restaurant is er klaar voor en Thassos ook; de gasten kunnen wat hem betreft nu binnenkomen.
De deur staat open en Thas is er voor de ontvangst, dat kunt u op de foto goed zien. En zolang er nog niemand komt, kan Thas nog wat werken aan zijn toilet, want een restaurantkat moet er te allen tijde gesoigneerd en schoon uitzien, heh? Daarom.
Nou Thas, veel succes vandaag, en als je vannacht ook nog dienst hebt, goede muizenjacht heh? En denk erom, de muizen niet naar binnen brengen want dat wordt niet op prijs gesteld. Ja, we weten dat je je wel eens vergist, maar zo zijn de regels nu eenmaal! Dag Thas!

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Hij heeft het goed naar zijn zin zo te zien! Een dutje voor het werk is natuurlijk een goed idee.

Mevrouw Katblad zei

En na het werk ook natuurlijk!