Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 augustus 2010

Poot goed geheeld

Het is alweer bijna 8 weken geleden dat Bobo een voorpoot brak en door de dierenarts gespalkt moest worden. Nee, niemand weet hoe zij haar pootje had gebroken; er hebben zich geen getuigen gemeld.
Wel zag haar mens dat er een trede van een buitentrap was afgebroken, maar daar Bobo ook graag op het dak balanceert en regelmatig op het randje van een schutting, blijft het gissen naar het hoe en waarom.
In elk geval is de spalk ruim anderhalve week geleden verwijderd. Bobo heeft dus 6 weken binnen gezeten, maar zo te zien zat zij er goed bij, al is het natuurlijk erg vervelend als je zo lang huisarrest krijgt. Het betreffende pootje lijkt goed hersteld; het is wel erg dun geworden en Bobo tilt het pootje nog regelmatig omhoog, maar wij hebben haar zien lopen en geconstateerd dat er van hinken of kreupelen gelukkig geen sprake is. En nu maar hopen dat we een mooie nazomer zullen krijgen zodat Bobo nog wat kan genieten van het buiten zijn en spelen!
Wij bedanken het mens van BoBoBeest voor de mooie foto!

1 opmerking:

Hans zei

Ah, Bobo, je oogjes staan heel helder, goed zo! En ik durf te wedden dat pakjes Sheba je ook geholpen hebben in deze moeilijke tijd. September is altijd een mooie tijd, dus je gaat lekker genieten!