Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 11 augustus 2010

Geen samenwerking

Charli:
Zo mevrouw Katblad! Gaat u weer eens op stap met uw freelance reporter? Hebben de anderen geen zin? Ah, andere bezigheden dus.
Maar kan hij het wel aan? Oscar inderdaad? Want alleen is maar alleen heh? Ja, het lijkt me fijner om met een groepje journalisten erop uit te gaan, dan kun je nog overleggen onderweg en bovendien is dat veel gezelliger, niet?






Of ik zit te solliciteren? Omdat ik me verveel?
Nou, dat vervelen valt reuze mee hoor! Ja, ik heb altijd genoeg te doen en zat te overdenken, maar misschien is het inderdaad wel een goed idee om te poten eens even te strekken. En als ik daarmee u ook nog kan helpen en de Os gezelschap kan houden, is het misschien niet zo gek om mijn overpeinzingen te staken en van deze tafel af te komen. Gaat u ver weg? Ah, de Kruidentuin. Nee, dat is wel te overzien en bovendien bekend terrein.
Zullen we dan maar?






En zo kwam het dat Charli met de fotograaf en Oscar meeliep naar de Kruidentuin.
Oscar echter, wist niet zo goed raad met de aanwezigheid van Charli. Hij kent onze buurjongen (en eveneens zoon van mevrouw Troy en dus broer van Japekop) niet zo goed, want in het dagelijks leven lopen zij langs elkaar heen. En Os voelde zich wellicht ook wat ongemakkelijk in het gezelschap van Charli, want hij dringt regelmatig diens huis binnen om te zien of er wat te snacken valt, en dat wordt niet altijd op prijs gesteld.
In elk geval kwam er van samenwerking dus helemaal niks. Oscar ging tenslotte zijn eigen weg en Charli besloot een heel andere richting uit te gaan. En toen ook nog de Boez uit de struiken tevoorschijn sprong, ging Charli weer naar huis. Wij denken dat hij daar op de tafel plaats nam om zijn overpeinzingen voort te zetten, maar zeker weten doen wij dat dus niet.

1 opmerking:

Hans zei

GRappig, Charli kijkt altijd veel venijniger dan zijn broertje! Omdat hij hier vreemd is en Japekoppie niet?