Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 23 augustus 2010

Oscar gaat ervoor! (3)

Os had, na even nagedacht te hebben, besloten de verkenningsronde helemaal af te maken. Vol goede moed liepen we in de richting van de Kruidentuin toen Monster opeens weer opdook. Oscar moest vreselijk zijn best doen om wederom Monster te negeren, maar het lukte hem. Dat het Os weliswaar veel moeite koste en dat het hem zeer uitputte, kunt u op bijgaande foto heel goed zien. Nu moeten we er ook bij zeggen dat Monster wel een geval apart is hoor! Als wij hem een cijfer mochten geven voor het lastig vallen van verkenners, zou hij een dikke 10 krijgen! Heel knap dus van onze Os dat hij volhield onder deze moeilijke omstandigheden....

Eindelijk kwamen we dan zonder kleerscheuren in de Kruidentuin aan. Aldaar sprong Os direct op de paaltjes om eerst de algehele situatie in kaart te brengen. Geen andere haarfabrieken? Vriend noch vijand? Knap gedaan Os. Voor "Overzien van Situatie" krijg je toch een mooie 7 van ons! En nu nog even oog voor de details heh?






Os moest even nadenken over wat we daarmee bedoelden. Nu is goed nadenken nooit slecht, en soms zelfs het beste wat je kunt doen. Maar in dit geval, waar van te voren het programma en de regels al zijn vastgesteld, moet je niet te lang in je kop blijven zitten. Nee, tijdens een verkenningsronde moet je ook vooral afgaan op je instincten en gevoel. Dus Os, stoppen met denken en doen wat je moet doen! Ja, gewoon kat zijn en kattendingen doen!




Gelukkig, Oscar had het begrepen. Hij liep naar het gedeelte langs de gevaarlijke weg en begon daar met het inspecteren van de Varens. Dat is geen gemakkelijke taak, want er komen daar vele andere haarfabrieken, en sommigen zijn zelfs berucht. Ja, zoals daar is een Bollewangen, een Thassos, en nog meer van die vrije jongens, zelfs van de overkant van de weg. En als die daar wat hebben achtergelaten (in watvoor vorm dan ook), dien je dat te ontdekken.
Wel, Os ontdekte een hoop vreemde dingen, en daarom kreeg hij voor "Registratie Varens" een prachtige 6.5. Jammer alleen dat hij niet helemaal in de varens kroop, want wellicht had hij dan nog meer kunnen ontdekken en had dan natuurlijk een  hoger cijfer gekregen. Aan de andere kant vond de cursusleidster het al heel wat dat Os nog de energie had om uberhaupt tussen de varens te snuffelen. Nee, de moeilijkheidsgraad van deze verkenningstocht lag behoorlijk hoog!

Tenslotte mocht Os nog iets doen wat hij als zijn favoriete bezigheid beschouwt: het controleren van het Centrum van de Kruidentuin, dus daar waar de kruiden staan. Dat ging hem natuurlijk erg goed af, maar dat is niet meer dan logisch. Hij snoof de geur op van de Oregano, van de Thijm, Rozemarijn, Citroenmelisse en Munt, en kwam even later geheel verfrist weer tevoorschijn. Wij konden Os voor het onderdeel "Kruidencontrole" niet minder dan een 10 geven!




Dat was een aangenaam onderdeel van de verkennersles, niet Os? Ja, maar we zijn nog niet klaar! Nee, echt niet! De ronde is nog niet klaar, en we moeten dus nog een stukje verder. We snappen dat je behoorlijk moe bent geworden ondertussen, maar een echte verkenner moet nog even een tandje kunnen bijzetten! Ben je daartoe in staat? Gaan we ervoor?

Wel, of Os ervoor gaat lezen we in het volgende deel (en slot), nummertje 4, en dat is morgen dus!

Geen opmerkingen: