Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 8 augustus 2010

Geen nieuwswaarde

Ze gingen even naar het Zooiplein om te controleren of alles daar nog in orde was.
En terwijl Japekoppie de plantenkuipen inspecteerde, probeerde mevrouw Katblad uit of het bankje nog wel goed stond en zat. Zij hield dat best wel een poosje uit want het bankje stond in de zon en ze was een beetje lui.
Japekop was weer zeer serieus bezig, maar hij kan dus niet anders heh? Ja, katten zijn af en toe net mensen en andersom!






Ja, en toen de plantenpotten waren gecheckt wilde Japekoppie ook het bankje controleren maar daar zat mevrouw K. dus al op. Japekop deed daar verder niet moeilijk over maar gaf haar in het voorbijgaan een paar kopstoten tegen de benen. Mevrouw kreeg niet de gelegenheid om hem daarvoor (met een paar aaien) te bedanken, want J. ging alweer op zijn volgende doel af. Ja, tijd is kostbaar en dus moet je die niet verdoen, heh?
Goed zo Japekop!













De zandbak was aan de beurt. Lekker vlakbij dus mevrouw Katblad kon gewoon vanaf het bankje foto's blijven nemen.
En toen Japekop iets bijzonders ontdekte, vond zij het niet nodig om dat van dichtbij te gaan bekijken; ze geloofde het wel.
Kijk, daar hebben wij dus niets aan heh?
Doet zo'n Verkenner A en onderzoeksjournalist zijn uiterste best om nieuws te verzamelen voor het Katblad, gaat de kostbare informatie gewoon verloren omdat zij, dat mens, toevallig even lekker op haar luie je-weet-wel zit. Nee, we zijn hierover niet te spreken en zijn verbaasd dat Japekoppie zelf nog geen klacht heeft ingediend. Maar misschien spelen zij wel onder één hoedje? Laten we maar gauw doorgaan naar de volgende foto, voordat we hier niet goed worden.

Ach ja, dat is waar ook. Cera en de Boez waren ook meegegaan maar waren al even lui als mevrouw Katblad. Een grof schandaal en het wordt tijd dat we de touwtjes eens een beetje gaan aantrekken, daar op de redactie.
Cera zat zich dus uitgebreid te wassen. Alsof ze dat thuis niet kan doen!
En onze jongste reporter, jongeheer Boezelmans dus, lag verderop een beetje te nietsnutten. Het is jammer dat wij hem niet meer kunnen ruilen voor een beter exemplaar, anders waren wij allang met hem teruggereden naar het Gooi (daar komt ie ergens vandaan dus). Volgende plaatje graag!

Is dit uw laatste plaatje, mevrouw Katblad? Gewoon Japekop die het Zooiplein verlaat?
Ja, inderdaad leuk, zo met die schaduw, maar enige nieuwswaarde heeft deze foto dus niet. Nul komma nul inderdaad.
Nee, u zult de volgende keer toch echt met iets beters moeten komen, anders gaan wij uw contract nog eens even doornemen. Heeft u trouwens de kleine lettertjes wel eens gelezen? Nou, dan wordt het hoog tijd daarvoor.
Bent u daar nog lang blijven zitten? Vijf minuutjes maar? Ja, dat valt dan nog mee. En daarna nog op zoek gegaan naar ander nieuws? Nee? Koffie gedronken! Zo! En verder wat op redactie blijven rondhangen! Wel, wel. Nee, u begrijpt dat u hier niet mee weg komt. Spoedvergadering vanavond! Nee, niks wijntje erbij! Bent u nou helemaal!

De hoofdredacteur.

2 opmerkingen:

Hans zei

Japekop,

je hebt wel nieuwswaarde, te weten je schaduw! die kan er alleen zijn door de zon. En het weerbericht had regen beloofd!

katja zei

Hopelijk heeft mevrouw Katblad de spoedvergadering overleefd !