Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 21 augustus 2010

Os gaat ervoor! (1)

Oscar had te kennen gegeven dat hij nu toch wel eens een serieuze start wilde gaan maken met het echte verkennerswerk, en dus maakten wij met de cursusleidster een afspraak voor een les. Nee, de Boez mocht niet mee, dat wilde Os niet en de cursusleidster was het daarmee eens. Want daar zou toch immers alleen maar narigheid van komen en de Boez zou niets anders doen dan in de weg lopen, heh? Daarom dus.
We vertrokken bij de redactie en namen een keer de omgekeerde route: eerst de Katbladstraat uit naar het gevaarlijke water toe, en dan door de Parallelstraat verder. Oscar begon erg goed door de onderkant van een wielhuis (één van het zware soort) te inspecteren. Dat kan hij tegenwoordig erg goed, zonder er zwarte oren bij te krijgen, en ook nu deed hij goed zijn best. Hij sloeg weliswaar een aantal onderdelen over, maar zijn inzet was prima en dus gaven wij hem voor "Wielhuiscontrole" een 6.5. Goed zo Os, een goed begin is het halve werk, heh?

We liepen door in de richting van het gevaarlijke water, maar voor de hoek van de straat keek Os of Bobo niet ergens rondliep. Ja, want Bobo woont daar immers, en zo dicht bij het gevaarlijke water mag je geen enkel risico lopen op een aanval! Prima gedaan Os! Geen Bobo te zien dus we kunnen door, heh? Ja. Voor het onderdeel "Orientatie omgeving" konden wij aan Os een dikke 8 uitdelen!





Vervolgens het moeilijke onderdeel "Hoek omslaan". Daarbij moet je goed opletten of de stoep in de nieuwe straat veilig is, en als er vreemde figuren lopen moet je wachten tot ze weg zijn, of tenminste een heel eind voorbij. Dat deed Oscar uitstekend, het wachten.







Pas toen de stoep helemaal vrij was, kwam Os achter de fotograaf aan. We gaven Os voor dit onderdeel een 6. Ja, dat lijkt misschien een beetje weinig, maar Os liep toch vrij ver door en had eigenlijk eerst zijn kop om de hoek moeten steken.
Hij gaf zich teveel bloot en maakt zich dan te kwetsbaar, iets wat eigenlijk dus niet mag. Wij hebben hem aangeraden om eens beter te letten op hoe Japekoppie (reeds gediplomeerd Verkenner A) dat doet, want die behaalde daar een heel hoog cijfer voor.
Nee, we gingen vandaag niet naar het gevaarlijke water, dat komt in één van de volgende lessen. Je kunt niet alles tegelijk, heh? Zo is dat. De Parallelstraat was aan de beurt.


In die straat weet je nooit wat je tegenkomt, dus is het daar opletten geblazen. En ja hoor, al snel liepen we Monster tegen het lijf. Monster had wel zin in een verzetje, maar dat kwam ons heel slecht uit. Oscar deed precies wat hij moest doen, voerde even een neus-aan-neus ritueel uit met Monster om te laten weten dat het wel goed zat allemaal, en ging vervolgens direct weer over tot waar het om draaide vandaag: de verkenningsles.




Voor het "Bij de les blijven" konden wij hem derhalve een dikke 9 geven, want niks is moeilijker dan dat.
Echter, Monster had andere plannen en liet zich niet zo makkelijk afschepen! Ja, want voor M. was het tijd voor een verzetje en hij wou zich dat niet laten afnemen vanwege zo'n stomme verkenningsles van de Os! Flauwe kul allemaal, dacht Monster. En dus......?

Maar dat lezen wij in deel 2, en dat is morgen!

1 opmerking:

katja zei

Knap hoor, Os, daat je het met je eerste les er al zo goed vanaf brengt ! Hopelijk heeft Monster je les niet teveel verstoord.