Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 27 augustus 2010

Groepsverkenning (2)

De Boez was dus naar huis gegaan en dat was een rustig idee. De fotograaf en cursusleidster stapten vol goede moed de Parallelstraat in, tot we merkten dat Cera en Oscar zich neer lieten vallen op straat. Wat nu weer? Waar was Japekoppie trouwens?






Ach, hoe hadden wij kunnen vergeten dat een verkenningstocht van een seniorprof wat andere onderdelen op het programma heeft dan die voor dames en sproeilozen?
Ja, want Japekop heeft het vak "Markeren" gevolgd, iets wat we van de andere twee natuurlijk niet kunnen verwachten, tenminste niet op die manier.... Geen wonder dat ze er bij waren gaan liggen, want je weet nooit hoe lang die sproeirituelen gaan duren, heh? Nou Japekop, ben je klaar? En kun je niet een paar struikjes overslaan, anders moeten de anderen steeds op je wachten!

Oké, Japekop was bereid mee te werken en de les kon nu echt beginnen. Er werd druk gesnuffeld en geïnspecteerd, en bij de Steeg van Storm liet Japekop zien hoe je een straat passeert. Ja, stoppen voor de hoek dus, en dan om de muur heenkijken of er geen gevaar is. Heb je goed opgelet, Oscar? Zo moet het dus, heh? Goed zo, dan gaan we nu verder.




Cera deed voor hoe je raamkozijnen controleert, want daar is zij weer erg goed in. Ja, ook het bankje daaronder moet goed besnuffeld worden natuurlijk, en als het niet anders kan, kruip je gewoon door en achter de planten langs.









Vervolgens deed Japekoppie voor hoe je bankjes inspecteert op van alles en nog wat. Elk uitstekend randje moet daarvoor besnuffeld worden, maar dat is niet meer dan logisch. Let je nog steeds goed op, Os?













Daarna liepen Cera en Japekop een heel stuk samen op, vlak langs de gevels en tussen plantpotten door. Maar de Os heeft al eens bewezen dat hij dit onderdeel zelf ook al heel goed onder de knie heeft; wij hebben hem al diverse keren langs gevels en tussen bloempotten door zien lopen en snuffelen.







Evenzogoed lette Os prima op, en zelf ging hij ook nog een struik onderzoeken en besnuffelde hij zelfs de pruimen die op de straat lagen. Zo waren de drie hartstikke goed bezig, en de cursusleidster was dan ook heel tevreden over de gang van zaken. Toch leuk als twee oude rotten in het vak meegaan en laten zien hoe het moet, heh? Zo is dat. We gingen in de richting van het gevaarlijke water.

En hoe dat verder ging, leest u morgen in deel 3!

Geen opmerkingen: