Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 augustus 2010

Tuig!

Os zat op een paaltje toen de Boez onderlangs kwam. Wij zagen Os naar omlaag kijken en wisten toen al wat er gebeuren ging. En ja hoor, Os sprong dus bovenop de Boez....










De Boez schrok zich rot en draaide direct op zijn rug, en zijn vriendje nam hem in de houdgreep. Goed zo Os! Nu weet de Boez ook eens hoe het voelt als je zo stevig in de tang wordt gehouden!








De Boez vond het dus niet zo leuk en wist zich los te maken. Hij deed vervolgens zijn oren naar achteren en maakte een paar nare geluidjes. U weet vast wel welke wij bedoelen. Os keek op hem neer en gedroeg zich lekker dominant.
Nou, de sfeer werd er niet beter op. Jongens, mee stukje lopen? Nee, wij houden niet van ruzie tussen vriendjes en het mag zeker niet gemeen worden. Dus ga maar fijn mee, heh? Misschien worden jullie wel wat rustiger in de Steeg van Storm....





Wel, dat gebeurde dus niet, integendeel!
Er werd daar wild gesprongen, hard gemept en wij zagen zelfs een aantal salto's.
De fotograaf besloot de Parallelstraat in te gaan maar de jongens peinzden er niet over mee te gaan. Omdat ze net zo lekker bezig waren, ja. En we lieten ze dus maar. Na onze vakantie beginnen we gewoon opnieuw en zullen dan strengere regels opstellen. Want er moet ook gewerkt worden, niet? Ja dus. Maar dat dus maar weer als mevrouw Katblad terug is uit de Ardennen. Afgesproken? Nee? Tuig!

1 opmerking:

katja zei

Wat een fantastische actiefoto trouwens weer ! (die onderste)