Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 19 augustus 2010

kort nieuws

Onze jongste reporter Boezelmans (of de Boez) probeert al langere tijd de macht in het dakgebied over te nemen, maar nu heeft hij zelfs Simba (uit de Parallelstraat) in een hoek gedreven en het dak afgejaagd.
Wij hoorden gekrijs en gebonk op het dak, en zagen nog net hoe Simba in een wolk van rode plukken naar een lager gelegen plat dak sprong terwijl de Boez een paar meter daarachter doodleuk op zijn achterste ging zitten en ons terloops een knipoog gaf. Op ons geroep reageerde Boez vervolgens niet, maar hij keek kalmpjes toe hoe Simba in een tuintje verdween. Daarna zette B. toch nog de achtervolging in.
Luna zat achter haar slaapkamerraam en had het hele gebeuren gevolgd; helaas was zij niet bereid commentaar te geven op de machtsstrijd, maar wij dachten haar stiekem te zien lachen....

De breuk in Bobo's voorpootje lijkt weer helemaal geheeld te zijn want wij zagen haar in behoorlijk tempo door de katbladstraat lopen om vervolgens de verdwijnen in de Muizentuin. Wat zij daar ging doen, weten wij niet.

Wamy wordt alsmaar brutaler. Wij hoorden van diverse buren dat hij hun huizen binnendringt en alle kamers afgaat. Waar hij nu precies naar op zoek is weten wij niet, maar we vrezen dat het hem vooral om brokjes of ander lekkers gaat. Ook de redactie wordt regelmatig door Wamy bezocht, en Japekoppie heeft al een klacht ingediend en heeft uit protest weer een plasje op de voordeurmat gedaan.

Nadat onze huishoudelijke hulp was geweest en het interieur van de redactie weer was onthaard en glimmend was gepoetst, kwam de Boez thuis na een bezoek aan de Kruidentuin, met een vacht vol kleefgras - zo erg hadden wij het nog niet eerder meegemaakt. Mevrouw Katblad pakte al het kammetje, maar de Boez voelde niks voor een schoonmaakbeurt en heeft uit protest het meeste gras zorgvuldig over twee verdiepingen uitgespreid.
Toen mevrouw Katblad tenslotte de Boez toch nog te pakken kreeg, op het aanrecht zette en hem begon te kammen, was het resultaat daarvan één grote chaos, vier natte poten (afwasteiltje), koffiekopje op de vloer, mevrouw Katblad zelf onder het kleefgras en een lege kam. Vervolgens heeft de Boez diep verontwaardigd het pand verlaten. Mevrouw Katblad is hierover niet te spreken uiteraard.

Geen opmerkingen: