Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 5 augustus 2010

Leve de lol

Ja, het was een droevige dag, qua weer dus. Maar gelukkig ging de zon ook nog even schijnen, en zo kwam het dat onze haarfabrieken opeens van hun stoelen en bedden afkwamen en de straat op gingen. Cera liep al direct richting de kroeg, de anderen bleven nog even bij het Poezenloket rondhangen. En inderdaad, u ziet het goed: Oscar was er ook bij want had bij ons geschuild. Hij was eerder op de dag drijfnat door ons kattenluik gekomen; hij had al uren in de regen lopen klooien op straat, maar toen het echt met bakken uit de hemel kwam, besloot hij dat het tijd was zijn vriendje even op te zoeken. Deze lag echter in diepe rust, en dus liet de Os zich ook maar neervallen op een stoel en was daarna in slaap gevallen.... Tot de zon dus (een klein beetje) doorbrak!

Blij dat het tenminste weer droog was, stortten de twee vriendjes zich op elkaar. Want van stoeien heb je nooit genoeg en bovendien is het een goede manier om even helemaal wakker te worden.
Bovenin de foto ziet u Japekop vertrekken voor zijn verkenningsronde. Van een vroege ochtendronde was het niet gekomen door het slechte weer, dus moest hij het één en ander inhalen.
Mevrouw Troy (links) zit zich voor te bereiden op de bewaking van het Poezenloket. Immers, na een tijd van regen zou het zomaar opeens vreselijk druk kunnen worden aan het loket, en dan moet je als hoofd van de beveiliging goed je kop erbij houden en niet versagen.

De twee vriendjes hebben geen boodschap aan beveiliging of verkenningsrondes maken en dergelijke. Nee, "leve de lol" past meer in hun straatje en ze waren nog maar pas begonnen met hun stoeipartij.
En mevrouw Katblad?
Die ging na het maken van deze foto's even dweilen in huis. Waarom? Wel, zij was met het wielhuis op pad geweest en had vergeten om, voor zij wegging, het keukendak te sluiten. Tja, wie zijn hersens niet gebruikt........!

1 opmerking:

marian zei

Gezellige drukte voor de deur!