Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 7 augustus 2010

Pestbui...

Toen wij met Cera een verkenningsrondje maakten, kwamen wij in de Parallelstraat Mini tegen. Toen zij ons nog niet gezien had zagen wij haar enkele keren achter elkaar uitgebreid te gapen, en daar het tegen etenstijd was, concludeerden wij dat zij vast aan het wachten was op de terugkeer van haar mensen en het serveren van de avondhap. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat zij een vermoeiende dag achter de rug had of zich gewoon enorm lag te vervelen.





In elk geval was ze niet in een beste bui, en toen Cera even gedag kwam zeggen, reageerde Mini nogal afwerend (zwak uitgedrukt...).
Vandaar dat Cera maar weer snel op de straat sprong en besloot om Mini met rust te laten. De fotograaf wilde nog wel even een foto nemen van het boze koppie van juffrouw Mini en kwam voorzichtig naderbij.





Zo! Die had wel behoorlijk de pest in, zeg! Mini negeerde de fotograaf volledig want ze vond het belangrijker erop toe te zien dat Cera uit de buurt bleef. Ja, Mini had een off-day, dat kun je duidelijk zien. Geen land mee te bezeilen dus. We besloten maar gauw door te lopen. Hoewel, nog één foto dan?







Nee, Mini ging niet akkoord maar toen hadden we al op het knopje gedrukt. Ja, en dat krijg je dit: een koppie dat snel heen en weer draait. Dit deed Mini vast om haar ongenoegen te uiten.
Wel, we hadden het begrepen. Volgende keer maar beter, heh? Hou je taai Mini, en we hopen dat je nog een leuke avond zult hebben. Morgen schijnt de zon misschien weer voor je heh? Wie weet ja....ach...

2 opmerkingen:

ina zei

Zo, die is inderdaad in een pestbui! Erg leuk, dat draaiende kopje, het lijkt net of ze NEE schudt.

Annemieke zei

Iedereen heeft wel eens zo'n dag! Maar wat kan Mini ongelovelijk chagrijnig kijken zeg!