Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 22 augustus 2010

Os gaat ervoor! (2)


Oscar was en moment helemaal van slag en moest zich na het neus-neus contact met Monster beslist heroriënteren. Vandaar dat hij erbij ging liggen, want dat vond hij makkelijker.
Wel, dit mag een verkenner dus nooit doen, erbij gaan liggen, en nog midden op straat ook. Nee, je kunt zo veel te makkelijk van achteren aangevallen worden, ziet geen verkeer aankomen en bent dus reuze kwetsbaar. Een behoorlijke minpunt Os; wij moesten hem een waarschuwing geven, en dat is nooit prettig om te doen.
Gauw maar weer door, Os? Ja.


Os ging door en besnuffelde zorgvuldig een struikje langs de kant. Helaas was Monster hem gevolgd, en hij moest precies weten wat Os deed en viel hem daarbij ook nog lastig.
Os negeerde Monster gelukkig volkomen, en daar waren wij erg blij mee want niks is erger dan een verkenner die zich laat afleiden van zijn belangrijke taken.






Ja, Os deed zijn werk erg grondig. Hij besnuffelde elke tak, keek overal onder en constateerde tenslotte dat er geen bijzonderheden te melden waren. Nu hadden we dat ook niet verwacht, maar je weet maar nooit, vandaar dus.
Goed zo Os! Voor "Struikinspectie" krijg jij een mooie 8.5, en voor "Negeren van Bemoeial" zelfs een 9!






Ook vergat Oscar niet de struik die naast de vorige stond. Nee, Os ging zeer secuur te werk en dus hebben wij veel vertrouwen in de toekomst van Oscar als verkenner. Maar we zijn er nog niet! Nee, er moeten nog vele andere vaardigheden worden getest en zijn nog lang niet waar we wezen moeten!
Kom op Os, we gaan weer eens verder!








En zo kwamen we voorbij het huis van Bel de Franskat. Zo te zien was Bel niet thuis, maar je moet toch altijd erg voorzichtig wezen in de buurt van het huis van de Schrik van de Buurt (SvdB)! Gelukkig was Os dat ook. Hij bleef aan de kant van de muur, achter de plantjes, en beter had hij niet kunnen doen.
We gaven daarom Os voor "Passeren Huis van de Schrik" wederom een prachtige 9.
Nou Os, als je zo doorgaat, kun je misschien dit jaar nog wel je verkennersexamen doen! Die paar minpuntjes werken we nog wel weg...




Nu waren we aangekomen bij de Steeg van Storm. Oscar maakte daar een klein foutje, want hij dacht dat wij reeds naar de redactie zouden terugkeren terwijl we maar net halverwege waren. Wel stond hij goed stil bij de hoek en kon zodoende diverse routes goed in de gaten houden, maar we moesten dus nog wel een eind verder, heh?
Os twijfelde even. Wilde hij deze les wel helemaal afmaken? Eigenlijk was hij al best aardig moe, want het negeren van Monster was een zware klus voor hem geweest. Maar ja, een verkenner kan nu eenmaal altijd diverse moeilijke obstakels tegenkomen en moet daar toch mee leren omgaan! En voor een diploma is meer nodig dan een halve ronde lopen! Dus, Os, wat gaan we doen? Geef je het op of ga je mee met de cursusleidster? Aan jou de keuze!
(U leest het vervolg in deel 3....)

2 opmerkingen:

Leen zei

Mevrouw Katblad, weet u toevallig wat voor struik dat is aan de Ossenstaart op de vierde foto? Zoiets heeft zich spontaan in mijn tuin voorgedaan en ik weet niet wat het is.

katja zei

Leen, je zal waarschijnlijk wel niet meer zo ver terug lezen, maar die plant is dus een Karmozijnbes. En die zaait zich nogal spontaan uit door vogels die de bessen eten en dan de pitjes weer uitpoepen. De pitten en plant schijnen trouwens erg giftig te zijn (en bessen zelf eetbaar maar smakeloos), dus beter niet eten !