Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 24 augustus 2010

Os gaat ervoor! (4-slot)

Ach gossie. Oscar kon niet meer. Moest het nu echt, dat afmaken van de les? Nee, hij had niet gedacht dat verkennerswerk zo moeilijk kon zijn. Hij had altijd een beetje mauwerig gedaan over de zogenaamde kwaliteiten van Cera en Japekoppie, beiden gediplomeerd Verkenner A Senioren, had het allemaal niet zo serieus genomen en er gekkigheid over gemaakt met de Boez, maar nu kwam hij er wel achter dat het erg zwaar was, het serieuze verkennerswerk. Maar mooi ook, dat wel.
Os was moe en had het helemaal gehad. Het liefst wilde hij hier blijven zitten om uit te rusten, weer helemaal op adem te komen. Maar de cursusleidster moedigde hem aan. Kom op Os! Je kunt het! Je bent al zover gekomen! Geef het niet op!
En toen ook nog mevrouw Katblad en de fotograaf hem begonnen aan te moedigen en hem uitgebreid prezen voor zijn al geleverde prestaties, kon Os niet anders dan meegaan. Meegaan tot het bittere einde.
Dappere Os....

Wel, de Hoftuin sloegen we over, maar het Zooiplein verkennen moest nog wel. Dichtbij Oscar's huis, dus bekend terrein. Os sjokte voort. Hij was echt aan het eind van zijn Latijn, en des te moediger dus dat hij toch doorzette. We liepen de Katbladstraat door, kwamen daar verder geen problemen tegen, en tenslotte bereikten we het Zooiplein. Ja Os, nog even een zandbakcontrôle en naar de glijbaan. Ben je zo mee klaar want kun je best. Os sjokte achter de cursusleidster aan....




En toen?
Toen konden we het dus verder wel vergeten.
Ja, want flierefluiter Boez, die zelf niks van verkennen weet, niks presteert en geen enkel respect heeft voor serieuze zaken en dus ook niet voor de ambities van zijn vriendje, dook vanuit een hinderlaag boven op de arme Oscar. Os werd gesmoord, kon geen kant meer op en liet het allemaal maar gebeuren.
En ja, zelfs de beste verkenner kan niet op tegen het geweld van zijn beste vriendje, heh? Os, toch al behoorlijk uitgeput, gaf het op.....



Ja Boez, gemakkelijke prooi heh? Leuk hoor, om een harde werker zo, in zijn zwakste ogenblik, tegen de straat te werken! Jij, die de hele dag maar een beetje aan het klooien bent! Nee, je snapt er helemaal niks van heh? Maar mooi dat je vriend nu zijn eerste serieuze verkennersles niet kan afmaken! En het kan je nog niet schelen ook, heh? Lapzwans!





Het leek wel of Cera de hele situatie nogal lachwekkend vond. Zij was net uit de kroeg vandaan gekomen (denken wij) en lag een beetje op het plein te rollen en stak haar tong uit. Maar dat kan ook per ongeluk zijn, dat laatste.
Wel, lach maar Cera! Wij hebben het volste vertrouwen in Oscar en we denken dat hij binnen niet al te lange tijd ook klaar zal zijn voor zijn verkennersexamen, en ook hij zal dan zijn diploma kunnen halen! En misschien wel met lof!




Ja, want Oscar ging dus toch nog op weg naar de glijbaan, maar werd onderweg andermaal door de Boez van zijn voornemen afgehaald.
Wel, de volgende keer dat wij met Os op pad gaan, sluiten wij de amokmakers gewoon op. Ja, Boez achter de tralies op de slaapkamer, Cera misschien ook wel.
Want Os verdient nog een kans, dat is wel duidelijk. Nog een paar lessen en misschien wordt hij dan wel de beste verkenner ooit. Hoewel, we mogen natuurlijk Japekop niet vergeten, want die is zo talentvol en bedreven..... Maar Os zou zomaar even goed kunnen worden als hij! En daar gaan we voor!
En de Boez? Hopeloos geval. Kleefgras verzamelen, daar is hij goed in. En andere haarfabrieken van het dak af meppen. Wat moeten we toch in vredesnaam met de Boez? Wie het weet mag het zeggen.....

3 opmerkingen:

katja zei

Ik vraag me af wat Cera daar in die kroeg tot zich neemt. Ze ziet er op de foto behoorlijk laveloos uit.

Annemieke zei

Inderdaad! Wel een mooie foto trouwens.

de redactie zei

Garnalen in whiskysaus?