Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 augustus 2010

Schadegevalletje...

Boez:
Ja, sorry dat ik hier effetjes ben neer komen ploffen, maar ik heb een klein schadegevalletje. Nee, ik weet niet waar ik precies heb ingezeten, maar het plakt en nu heb ik allemaal takjes in mijn vacht.
Ben ook achterna gezeten ja, maar dat is nu minder belangrijk. Wie ging daar? Wat was dat?







Ja, mijn vacht is een zooitje en dat geef ik direct toe.
Maar er waren bijzondere omstandigheden waar ik niks aan kon doen, en dat moet u maar van mij aannemen. Nee, ik los het zelf wel op dus u hoeft me niet te helpen.









Lig ik de weg? Wel dat spijt me dan maar ik ga dus niet weg. Nee, dit is de beste plek in het hele huis om je probleempjes op te lossen en daarom ben ik hier komen liggen.
Ja, voorlopig ben ik nog wel even bezig want mijn vacht is dus echt een zooitje, maar straks zie je er niks meer van, daar ben ik zeker van. Maar het kan dus wel even een poosje duren ja, dit schadegevalletje.
De takjes mag u voor me afvoeren, graag zelfs en hartelijk dank.
En ik denk dat ik straks maar even een dutje ga doen op het grote bed. Nee, met schone vacht natuurlijk heh? Maar het kan dus nog wel even duren voor het zover is.
Wilt u misschien ondertussen het Poezenloket en het kattenluik sluiten? Voor het geval inderdaad, want ik werd dus wel achterna gezeten. Nee, ik weet niet meer door wie. Is dat belangrijk?

Ja, wij vinden dat belangrijk. Er is namelijk een mens dat zijn herdersblafbeest laat loslopen in onze buurt, en dit beest veroorzaakt een hoop paniek bij de haarfabrieken. Hij is overenthousiast dit blafbeest, en zit de poezen achterna. Of hij kwade bedoelingen heeft weten wij niet, maar in elk geval raken de katten van streek en vluchten in paniek alle kanten op. Wij maken ons dus ongerust... Helaas dus wilde de Boez ons niet vertellen over zijn achtervolger. We zullen dus moeten wachten op een getuige....., maar die melden zich maar zelden.

Geen opmerkingen: