Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 augustus 2010

Fijn om weer thuis te zijn.

Ondanks alle "Déviations" en slagregens, is mevrouw Katblad er gisteren toch in geslaagd weer thuis te komen. En moest helaas de zon achterlaten in de Ardennen...
Toen wij de redactie betraden, lag de Boez op de stoel van de Hoofdredacteur te pitten. Natuurlijk keek hij vreemd op. Wat wij kwamen doen dus, of zoiets. Nou,  Boezelmansje aaien bijvoorbeeld? Ja, dat was goed. Graag zelfs.
Toen ging mevrouw K. onderaan de trap staan en riep de anderen, want die lagen blijkbaar allemaal op bed te slapen. Drie paar verbaasde ogen verschenen in het trapgat. Was het waar? Was ze het echt? Ja, ze was het.
Mevrouw Troy besloot als eerste om mevr. Katblad te gaan begroeten, daarna kwam Cera ook naar beneden. Japekop kwam pas na een half uur de trap af en gedroeg zich zeer afstandelijk. Maar dat duurde gelukkig maar een kwartiertje, al moest mevrouw K. wel erg haar best doen hem te paaien.
Toen het eten werd geserveerd, vielen de Boez en Cera gelijk aan. Ze hadden toen trouwens al een flinke portie knuffels achter de rug natuurlijk. Ja, het was best even dringen geweest om mevrouw K. heen. Maar nu leek alles weer goed en normaal....

Behalve voor Japekoppie dan. Nee, Japekop kan heel slecht tegen veranderingen en nam het mevrouw K. dan ook zeer kwalijk dat zij een hele week was weggebleven. Ja, hij was best goed verzorgd, maar daar ging het niet om. Wij hadden hem in de steek gelaten en daar lag het probleem dus. En daarom wilde hij ook niet eten, kreeg hij geen hap door zijn tere keeltje. Arme Japekop. Hij heeft zo'n gevoelig zieltje! Wij voelden ons even heel erg schuldig....





Wel, mevrouw Troy wist wel raad met Japekop's voerbakje. Je zult maar zo'n moeder hebben! Ze liet haar eigen bakje in de steek en leegde eerst dat van haar zoon. Daarna at zij ook nog haar eigen bakje leeg.

Later op de avond stroomde het grote bed langzaam vol. Mevrouw Katblad kon zich tenslotte niet meer wenden of keren. Boez kroop onder het dekbed zodat Japekop zich grommend moest verplaatsen, T. Troy lag op het voeteneinde en Cera idem. Gedurende de nacht werd er regelmatig ruzie gemaakt en van plaats gewisseld, en van slapen kwam dus nauwelijks wat. Maar dat was ook te wijten aan de storm, want daar word je onrustig van, heh? Maar oh, wat is het fijn om weer thuis te zijn!

3 opmerkingen:

Dennis zei

Het lijkt wel of Mevr. Troy haar staart dik heeft opgezet op de eerste foto. Toch ook een beetje boos? :)

Mevrouw Katblad zei

Dat is dus de staart van Cera, en die lijkt alleen maar dik vanwege het dichtbij de lens van de camera. En misschien ook iets van opwinding, want Cera eet graag lekkere hapjes.
Mevrouw Troy is trouwens wel aangekomen (zie laatste foto), maar dat is mede te danken aan het prikje (waarin prednison) waardoor zij meer is gaan eten.
Nee, mevrouw Troy is op haar oude dag erg mild geworden en neemt het leven zoals het komt. Zij is alleen maar erg blij dat wij er weer zijn, en laat dat merken ook!

katja zei

Welkom thuis ! Het lijkt me toch ook een heerljk welkom van de katten, dat ze zo met z'n vieren aan het ruzieen waren om de lekkerste plekjes op het bed :-)