Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 12 augustus 2010

Raadsel

De fotograaf ging stiekem achter Cera aan om te weten te komen waar Cera nu precies naar boven klimt om bij de Kroeg te komen. Natuurlijk was het zaak om afstand te houden, want als Cera de fotograaf in de gaten zou krijgen, konden we het wel vergeten. Ja, want Cera houdt haar klimplek angstvallig geheim dus.
Op de foto ziet u Cera heel ver weg op het Zooiplein zitten (als u goed kijkt tenminste, of een brilletje opzet wellicht?) tussen de plantenpotten in, zeg maar. Vlakbij het muurtje dus, en wij denken dat zij op het punt stond omhoog te gaan. Oh, wat spannend! Nu gingen we het eindelijk te weten komen!

Nou, vergeet het maar....
Want Oscar was ook al op, had vanuit zijn schuilplaats de fotograaf gezien en kwam met zoveel geluid naderbij dat Cera omkeek en ons zag staan. Nou Os, bedankt hoor! Zijn we voor niets zo vroeg opgestaan; alle moeite voor niks!
Natuurlijk liep Os naar Cera toe om haar te begroeten, en de fotograaf liep maar mee met hem. Je moet toch wat heh?





Na de begroeting ging het stel een beetje liggen dweilen onder de schommel. Verder leken ze geen plannen te hebben. Ook dat viel dan weer tegen!















Cera begon wat de flirten met Oscar, maar Os had daar geen oog voor. Misschien had hij nog niet zijn ontbijt gehad? Want in dat geval is Os sowieso tot niks in staat en heeft hij zelfs geen zin in een leuke activiteit zoals terugflirten.
Het bleef dus bij dweilen.







Erg saai allemaal, en Cera was het daarmee eens.
Nee, zo'n wijd opengesperd poezenbekje had de fotograaf ook nog nooit gezien; de gaap werd met veel overgave uitgevoerd.

De fotograaf besloot deze twee luilakken in hun sop gaar te laten koken, want aan deze dweilen viel geen eer te behalen.
Nog één blik op de muur, waar het allemaal om begonnen was.











Nou, zeg nou zelf! Hoe moet je hier omhoog klimmen? (Nee, de glijbaan staat te ver van het muurtje vandaan.)
Geen enkele stevige stronk, geen trappetje, geen houvast. En toch zit Cera (bijna) dagelijks in de Kroeg of in één van de tuinen daarachter.
Voorlopig blijft het dus een raadsel hoe zij daar komt. Of wij moeten een spion inhuren. Wie solliciteert?

2 opmerkingen:

Leen zei

Het heet niet voor niets "klimop". Mijn katten hebben niks geen moeite met zo'n muurtje, hoor.

Annemieke zei

Wat een enorme geeeeeuw! Ze lijkt wel een slang (die kunnen hun onderkaak loshaken).