Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 19 augustus 2010

Beteuterd

Ja ja, daar zit-ie weer, de Boez. Wacht op Oscar want die kan er elk ogenblik aankomen. Of iets later, dat kan natuurlijk ook. Maar Boez zit klaar om zijn vriendje Oscar om de nek te vliegen (ach wat schattig), want hij verveelt zich te pletter en dat moet nu maar eens over zijn. Komt-ie al, Boez? Ja, Os komt er aan. Eindelijk....













Os heeft blijkbaar geen zin om buiten te spelen, want hij is door het Poezenloket naar binnen gekomen terwijl de Boez nu op straat zit. En omdat dat niet zo handig is als je met elkaar iets wilt ondernemen, besluit de Boez om maar weer terug te komen door het Poezenloket. Ja, Oscar heeft het vandaag voor het zeggen blijkbaar.
Oscar toont belangstelling voor de tunnel, dus mevrouw Katblad legt het ding in het midden van de kamer zodat iedereen erover kan struikelen. Maar Os gaat eerst wat brokjes "stelen", en als hij klaar is met het achterlaten van voldoende sporen (de vloer ligt weer bezaaid) en alle bakjes op hun inhoud heeft gecontroleerd, gaat hij toch maar weer naar buiten. Nee, wij snappen ook niet waarom; Os is in elk geval erg onrustig en weet niet wat hij wil.
Of misschien juist wel?





Boez snapt er dus ook helemaal niets van, maar dat was te verwachten. (U weet best wel wat wij daarmee bedoelen, heh?)
Hij was alvast in de tunnel gaan liggen zodat hij de eerste was, maar Os wil niet met hem meedoen, dat is duidelijk.
Wat nu, Boez? Laat je vriendje je in de steek? Misschien wil hij wel eens een dagje zonder jou, heh? Ja, dat zou zomaar kunnen, want Os heeft nog een lieve huisgenoot met wie hij graag speelt, en ook nog een hoop andere vriendjes! En wellicht heeft-ie op dit moment helemaal geen zin in een Boez die constant bovenop hem springt en 'm probeert te smoren!









Nee, Oscar komt niet terug en je hoeft niet zo beteuterd te kijken! Weet je nog van gisteren? Ja, toen heb je uren op het dak gezeten terwijl Os hier voor de deur zat. Toen had jij geen tijd voor hem, wel? En nu zijn dus de rollen omgedraaid. Maar je kunt ook best in je eentje spelen, ja. Je hebt muizen en andere speeltjes genoeg, toch?

Nee, de Boez wilde niet in zijn eentje spelen en dus kon mevrouw Katblad even later de tunnel weer aan de kant schuiven. Wat Boez de rest van de dag heeft gedaan is niet helemaal duidelijk, maar later zagen wij hem weer samen zooien met Oscar. Zo kwam het dus toch weer goed. Maar snappen doet hij het nog steeds niet, de Boez. Hij moet nog heel veel leren, ja.....

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wij hebben ook zo'n tunnel gehad, maar ze gingen er met geen mogelijkheid in!

Wilma zei

Kittens zijn gek op dit soort tunnels! Maar dan wel diegene die ook overeind blijven staan en niet bij het minst of geringste plat gaan, want daar is niks aan.