Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 3 april 2013

Who did it???

Een flinke "PATS" en luid gerinkel... Toen K. (gezeten achter haar laptop) geschrokken omkeek, zag zij Wamy zitten bij een grote scherf van een gesneuveld kunstwerk. De (keramieke) kop had bovenop het muurtje bij het voerbakje van Oscar gestaan, maar nu lag het dus in stukken verspreid over de vloer.
K. was al door diverse mensen gewaarschuwd voor de gevaarlijke combinatie van kunst en haarfabrieken, vooral als de kunst op een muurtje en vlakbij een voerbakje stond. Deze mensen hebben dus gelijk gehad.
Maar wie was de dader geweest? Who did it?

Cera was het niet geweest, want zij was net door het luikje de gang binnengekomen. Ze stond geschrokken bij de deur en durfde niet verder de kamer in.
Wie waren nog meer aanwezig?


De Boez zat vlak naast de voeten van mevrouw K. onder een stoel. Oren wat naar achteren, ogen quasi onschuldig, maar tegelijkertijd ook ontstemd en op zijn hoede. Wat was zijn aandeel geweest in de brute kunstvernieling?
Waren er nog meer haarfabrieken op of rond de plek van de misdaad?

Neen, alleen de Wams dus, en die had maling aan de kopscherven omdat hij de Boez in de gaten moest houden. Zijn voornaamste zorg was nu de redactie te verlaten zonder dat hij daarbij zelf enige schade zou oplopen.
Ja, Wamy zat weer eens flink in de penarie.Cera blokkeerde de uitgang, het kattenluikje. De Boez zat onder de stoel te wachten totdat de Wams in beweging zou komen, en dan zou hij (de B.) hem (W.) te grazen nemen; wij hebben al vaker gezien dat het zo gebeurde en waarom zou het dan nu anders gaan, heh?
Maar K. stond daar op dat moment even niet bij stil.
Nee, ze ging liever even op de plek van de misdaad kijken waar al die scherven toch terecht waren gekomen en stelde daarmee de verkeerde prioriteit.

Want?
Cera was ondertussen naar buiten vertrokken.
Wamy kwam zodra K. hem passeerde in beweging, gebruikte haar op die manier min of meer als schild.
Tenminste, dat was zijn bedoeling maar de Boez was snel en besprong hem nog voordat hij de deuropening door had kunnen gaan.
Een hoop gekrijs en nog meer herrie.K. vond een leeg halletje, maar het zag er wel anders uit dan eerder (zie foto hierboven); het treffen tussen de B. en W. had zijn  sporen nagelaten. Deze schade was snel weer hersteld, maar het opruimen van de scherven duurde wat langer.
Blijft toch de vraag: Who dit it???

3 opmerkingen:

ina zei

Zijn er (behalve het kunstwerk) geen doden gevallen?

Annomien zei

Ach mens ina, dat komt nog wel als de schuldige is gevonden en op het schavot belandt.

Greet zei

Ik verdenk de onhandige Boez.