Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 28 april 2013

Dat moest verboden worden

Eindelijk hadden wij de Boez weer eens kunnen overhalen een verkenningsrondje met mevrouw K. te lopen, en zo zagen wij hem in de Parallelstraat een aantal kuipplanten en struikjes inspecteren.
Het was nog vroeg in de (zondag)ochtend, dus weinig verkeer en nog veel uitslapende mensen.
Tenminste, dat dacht mevrouw K., maar ze had dus niet gerekend op vroege vogels die aan het begin van hun meivakantie stonden en er zin in hadden.
Maar toen K. deze foto maakte ging dus alles nog goed met onze jonge reporter, hij stond er vrij ontspannen bij en werd totaal in beslag genomen door de bijzondere geuren die nu eenmaal aan planten en kuipen kunnen hangen... Zo maken wij onze Boez het liefst mee.

En dus niet zoals op de foto hiernaast.
Jawel, er was namelijk een wielhuis de Parallelstraat in komen rijden, en al werd deze direct aan het begin van de straat geparkeerd, de Boez werd toch bevangen door wielhuisangst.
K. en reporter Oscar bleven verderop even op reporter Boez wachten, en na lang aarzelen kwam ons ventje voorzichtig en langzaam naderbij. Zou hij dan toch nog meekomen en het rondje met ons afmaken?
Zie het filmpje hieronder.

Wel, u zag hoe de Boez dus besloot naar de redactie terug te keren toen er een wielhuis met aanhangkarretje de straat in reed. Daar kon K. niet tegenop.

Wel, reporter Oscar had ook de schrik in de poten gekregen want de aanhanger moest nodig gesmeerd worden en maakte derhalve flink wat herrie.
En ook Os vond het tenslotte een beter idee om via de Steeg van Storm terug te keren naar onze basis...


Aldaar werden we opgewacht door een sneu kijkende Boez, die helaas door zijn vriend Oscar totaal werd genegeerd. Wij weten niet waarom Os dat deed dus kunnen dat ook niet aan u berichten.
Wel hebben we mevrouw K. opgedragen om voortaan vroeger op te staan (op de zondagochtend dus) om er zeker van te zijn dat zij en haar reporters onderweg geen storende factoren meer zullen ontmoeten; het risico is waarschijnlijk om een uur of zeven minder groot. Hoewel, je weet het nooit natuurlijk; mensen zijn rare wezens en soms erg actief op momenten waarop je het niet verwacht. En dat moest verboden worden, vindt K.

7 opmerkingen:

ina zei

Bij mij doet het filmpje het niet; het is alleen maar een wit vlakje.

ina zei

Te vroeg geklaagd: Nu doet het filmpje het wel.

Greet zei

U heeft zulke goede contacten met de gemeente, mevrouw Katblad. Kunt u niet gedaan krijgen dat er in de Katbladbuurt borden opgehangen worden met het opschrift: Op zondagochtend tot 10.00 uur verboden voor wielhuizen?

Renske zei

Van 1970 tot 1974 zat de kabouter Freerk Gerkema voor de Kabouter Lijst in de Leidse gemeenteraad. De Kabouterpartij was tegen auto's.
Misschien dat u Mevrouw Greet hedentendage de A.A.P, Anti Auto Partij kunt oprichten ?

Jacq. zei

Wat een goed idee, Greet! Ben ik helemaal mee eens.

Greet zei

@ Renske:
1. Ik woon niet in Leiden,
2. Ik doe niet aan politiek,
3. Ik ben niet tegen auto's maar wel voor de fiets.

Ware het zo dat bovenstaande punten wel zo zouden zijn, dan zou ik daar misschien wel voor in zijn.

A en M zei

Goed idee Greet! P.K.K.:
Partij voor Kabouters en Katbladbuurtbewonerts.