Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 10 april 2013

Rode kater verdronken...

Gisteren werden wij erop attent gemaakt dat er in de Herengracht een verdronken, rode kat dreef.
Mevrouw K. heeft daarop de dierenambulance gebeld en de kat werd opgevist. Eerst leek het erop of de arme drommel geen chip had, maar later kregen we deze mail:

Hallo, dank voor je melding. De kater bleek gechipt, dus de eigenaresse hoefde geen dagen in onzekerheid te verkeren. Vriendelijke groet, Rieneke (van de dierenambu).


9 opmerkingen:

ina zei

Aaaach, dat arme dier!
Wel fijn dat hij snel gevonden is.
Als zijn mens dit leest: veel sterkte!

Truus zei

Wat ellendig toch die grachten voor katten, hingen er geen touwen of was het water misschien te koud om daarvan te profiteren?

Mevrouw Katblad zei

@Truus:
We weten niet waar hij te water is geraakt. Er staat een sterke stroom.

Aaf zei

Kat uit de Gracht heeft nog wat touwen in voorraad. Wie heeft er tijd om er een paar extra op te hangen aan de kademuren van de Herengracht? Bevestigingsmaterialen en tangetjes e.d. zijn te leen. Neem even contact op met info@katuitdegracht.nl als je wilt helpen.

Anno en Mien zei

Ach ina zet je in als 70+ er
Die poes Henk Krols van 65+ overdrijft echt hoor.

ina zei

@Anno en Mien: huh?

Rieneke zei

Touwen hadden in dit geval niet geholpen.
De kater dreef, dus had geen water in de longen. Katten die verdrinken zinken, en komen pas bovendrijven als er zich veel ontbindingsgassen in het dier hebben gevormd.
Dit beestje is hoogstwaarschijnlijk aangereden, en was al dood toen hij te water raakte.

Marieke zei

@ Rieneke:
het is plausibel wat je zegt.
Maar betekent dit dat deze kat inderdaad is aangereden (bijv.) en daarna door iemand in het water is geschoven c.q. gegooid ?

Rieneke zei

Marieke, de kat is gelukkig niet in het water gegooid. Soms gebeurt het echter dat een kat wordt aangereden en door de lucht vliegt door de klap, zo het water in.
Als de kat dan al niet meer ademt, komt er ook geen water in de longen, en blijft de kat drijven.
Je ziet het ook aan de nageltjes: een kat zet zich schrap op het wegdek bij een aanrijding, en heeft dus altijd gescheurde en gespleten nageltjes.
Deze rode kater leefde die ochtend nog toen hij de deur uitging.
Het baasje meende dat hij nooit de Hooigracht over zou steken, maar dat is helaas toch gebeurd.