Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 april 2013

Hardrijders: doodrijders?

Afgelopen zondag(ochtend) vertelde een buurtbewoner ons dat er die nacht een zwarte katje was aangereden op de straat langs het Gevaarlijke Water. Hij had het beestje direct per wielhuis naar de dichtstbijzijnde dierenarts vervoerd, maar deze moest helaas constateren dat het diertje niet meer te redden was.
Mevrouw K. was nog even bang dat het slachtoffer Gizmo was geweest, maar die bleek gezond en wel thuis te zijn, evenals Bobo (beide zwarte haarfabrieken wonen vlakbij de onheilsplek).
Volgens de buurtbewoner wordt er op die plek veel te hard gereden, ondanks de aanwezigheid van verkeersdrempels. Maar die zijn te laag, en dat wisten we al...
De ware identiteit van het slachtoffer is ons (nog) niet bekend.

6 opmerkingen:

A en M zei

Het is misschien zinvol te vermelden dat de drempels niet te laag zijn, maar simpelweg in de loop der tijd ingezakt zijn.
Gemeente bellen, schrijven, en wijzen op achterstallig onderhoud ?

Mevrouw Katblad zei

De straat werd vorig jaar nog opnieuw betegeld. Vanaf het begin al te lage drempels! Aan de overkant van het water zijn ze hoger, en die liggen er al een poos!
Uw vlieger gaat dus niet op.
Ook in de katbladstraat (pas opgemeten) is er geen sprake van verzakking, maar van slecht stratenmakerswerk! Klachtenboek dus!

A en M zei

Het heeft geen zin elkaar vliegen af te vangen, als er zwarte fabriekjes sterven. Oke, dan is het bestek verkeerd uitgevoerd. Maar i.h.a. is er sprake van verzakking.
Aan uw overkant kan er misschien bij toeval wat klei o.i.d. onder het palveisel liggen, of is het daar wat minder druk (geen sluiproute heh). Als u gaat vliegeren, telt u dan ook eerst het aantal centimeters vliegertouw Mevrouw K. ? Bij welk aantal zandkorrels is er sprake van een berg ?

ina zei

Caja is gelukkig ook nog springlevend.

Mevrouw Katblad zei

Ik kan dit niet meer aan en ga op vakantie of naar een kuuroord ofzo.

A en M zei

Maar Mevrouw Bladkat, u kunt toch niet zomaar uw vijf schatjes en ons in de steek laten ?
Noorderzon en zo.