Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 19 april 2013

Eind goed, al goed.

Omdat het mens van Sonny, Gizmo en Wamy een paar daagjes weg was en mevrouw K. de brokjes bij hen kwam serveren, leek het Wamy een goed idee om K.'s taak wat te verlichten door zijn brokjes bij haar thuis te komen halen. Tenminste, dat had K. verzonnen want natuurlijk weten we allemaal dat Wamy toch wel komt om brokjes te jatten, en dan liefst op momenten dat K. niet thuis is of gewoon effe de kamer uit. Wel, terwijl K dus bij Sonny en Gizmo was, zat Wamy in haar keuken. En toen K. weer thuis kwam, zat Wamy in de val omdat de Boez en Oscar hem in de tang hadden.

Ach, arme Wams heh? Ja, want wij hadden kort daarvoor gehoord dat hij gevochten had met Iwan, en mevrouw Ina had gezien dat Iwan gewonnen had, al had hij (I. dus) wel een flink bloedende kras vlak onder zijn oog. Maar Wams was ook niet bepaald zonder schade uit de strijd gekomen, en omdat hij nu toch bij ons onder de tafel zat, probeerde mevrouw K. gelijk maar even een foto van te maken van zijn geschonden neus. Doch Wamy wilde alleen maar op een veilige manier de uitgang zien te bereiken, was daarom erg zenuwachtig en bewoog zijn kop snel heen en weer, van Os naar Boez zeg maar. Bovendien was het toch te donker onder te tafel, ging de flits ook nog eens niet af en dus besloot K. ervoor te zorgen dat W. kon ontsnappen zonder door de Boez in of tegen zijn achterste te worden gemept. Zo gezegd zo gedaan, en gelukkig is het mens gisteravond ook weer veilig geland, dus eind goed, al goed.

Geen opmerkingen: