Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 april 2013

Hoe lang zou het nog duren?

Dit is het huis van Iwan. De deur naar het balkon staat open en u ziet het kattenluik van de eerste verdieping. Een verdieping hoger zit nog zo'n luik, maar nu speelde zich e.e.a. af op deze etage, met het balkon dus.
U ziet Igor op de voorgrond en Cieniy daarachter. Het lijkt erop of ze iets of iemand in de gaten houden. Dat is ook zo, maar eerst kijken we nog even naar het raam naast de deur.

Daar zit namelijk Caja naar "hetzelfde" te kijken. Je kunt dus wel stellen dat dit huis goed bewaakt wordt, ook al was Iwan niet aanwezig op het moment waarop dit verhaal speelt.
Wel, we weten nog niet veel meer dan dat, en kijken daarom maar snel naar de volgende foto.
Ach, Lotje is ook thuis, maar dan buiten, op de schutting van het balkon. Ook zij ziet er erg waakzaam uit; niet alleen haar ogen tonen dat maar ook de hanenkam op haar rug. Nee, Lot ziet er niet zo blij uit.
Nou, zullen we dan de boosdoener maar in beeld brengen?

Jawel, het is de Wams die voor onrust zorgt!
Mevrouw Ina (zij nam deze foto's) heeft verklaard dat Wamy de weg naar het balkon (via de Hoftuin) heeft gevonden en de laatste tijd wel erg vaak langskomt en onrust veroorzaakt bij de Iwan-familie.
Natuurlijk komt Wams om brokjes te stelen (daar zal  niemand van opkijken), maar daarin is hij nog niet geslaagd.
Wel is het hem al een keer gelukt via het "bovenluik" een slaapkamer binnen te dringen, maar daar stond (helaas voor hem) geen kattenvoer. Daar Wamy geen dom ventje is en nu weet dat hij het "benedenluik" moet hebben om zijn honger te kunnen stillen, is al zijn aandacht dus thans gericht op het balkon (hij zat al een paar keer met zijn snufferd door het luik naar binnen te loeren), maar komt daar de hele familie van Iwan tegen, en zij zullen hem niet toestaan dit deel van het huis binnen te dringen.
Maar goed, Wamy is een aanhouder, en het kan natuurlijk best zijn dat hij een volgende keer de familie hier niet aantreft omdat alle haarfabrieken toevallig uit zijn (ten behoeve van de kippenbewaking of de uitvoering van andere belangrijke taken) of op de bovenste verdieping liggen te rusten. En dan heeft de Wams mazzel en kan hij zijn slag slaan. Wij zijn erg benieuwd hoelang het nog duurt voordat het zover is...
(Met dank aan mevrouw Ina voor de foto's en deze belangrijke informatie.)

4 opmerkingen:

Sabine zei

Wat leuk om Cieniy weer eens te zien ! Is ze ondertussen helemaal gewend of nog steeds een beetje voorzichtig ?

Dennis zei

Zag Wamy inderdaad vanochtend via de trap richting het huis van Iwan sluipen :-)

katja zei

Whoa! ik heb Wamy nog nooit zo gezien met z'n haren zo helemaal omhoog, hoge rug enzo... was hijzelf zo onder de indruk van de anderen, of probeerde hij ze op die manier te intimideren?

ina zei

@Sabine: Cieniy is nog steeds wat schuw. Als de deurbel gaat rent ze meteen naar boven, uit angst voor eventueel bezoek. Wij, als haar mensen, mogen haar aaien, maar ze blijft op haar hoede. Ze geniet wel van haar vrijheid, mogen lopen, liggen en slapen waar en wanneer ze wil. Wij laten haar maar gewoon haar gang gaan, alleen wordt ze verplicht geaaid als ze eten krijgt en dat vindt ze inmiddels erg fijn, ze gaat dan lekker spinnen en kopjes geven.