Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 april 2013

Ontsnapte mafkees

Oscar kreeg gisteren de schrik van zijn leven toen er opeens een blafbeestje vlak voor zijn neus stond.
Deze keffer schrok eerst ook van de onverwachte ontmoeting, maar toen hij zag dat Os een heuse haarfabriek was raakte hij bijzonder opgewonden en vloog op onze reporter af. De pootjes van dit diertje bewogen daarbij zo snel over het pad dat het leek alsof hij er veel meer had dan de gebruikelijke vier. Maar dat was dus niet zo.
Oscar was gelukkig snel genoeg, en ging daarheen waar blafbeesten meestal niet heen kunnen.Namelijk in de Moerbeiboom.
Niet snel daarna werd de kleine mafkees uit de tuin gevist door zijn mens; hij bleek onsnapt te zijn en had helemaal geen toestemming gekregen om in zijn eentje naar de tuin te gaan.
Ja, een stout blafbeest dus!
Oscar bleef vervolgens toch nog even een minuut of vijf in de boom zitten om er zeker van te zijn dat het kefding inderdaad de tuin had verlaten. Want je weet immers maar nooit, heh? Zo is dat.

6 opmerkingen:

Greet zei

Wat nou dan, mevrouw Katblad? Een foto van een blafbeest in Het Leidsch Katblad? Heiligschennis!!! Daar zullen uw reporters en de fotograaf en de hoofdredacteur niet blij mee zijn! En ik (wij) als lezer(s) ook niet!

katja zei

Voor zo'n kefding is geen erg hoge boom nodig. Wat zit Oscar daar mooi!

Inge zei

Het hondje ziet er niet echt gevaarlijk uit. :)
Oscar heeft een fijne plek uitgekozen om veilig te zijn, hij zit er prachtig bij!

Arno en Mien zei

Inderdaad een detonerend lelijk zoogdier, dat bruine misbaksel.
Ach, God mag toch ook wel een foutje maken ? Als je ziet wat zijn volgelingen allemaal hebben uitgevreten.

Mevrouw Katblad zei

Nou nou, A en M, het beestje verdient niet de schoonheidsprijs maar het gaat dus hier om zijn belachelijke gedrag, heh? En dan vooral het feit dat hij Oscar de boom in jaagde (of is het joeg?).

A en M zei

Questie van Ying en Yang, Mevrouw K.