Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 8 april 2013

Fotoshop nodig bij zwarte Gizmo

Nee, makkelijk is het niet om met een compactcamera een zwarte haarfabriek in idem boom met lichte (zon) achtergrond te fotograferen, maar Gizmo wilde per se po(e)seren voor het Katblad en dat kon mevrouw K. haar natuurlijk niet weigeren.
Het was in de Kruidentuin in een (beetje overdreven) geknotte Noorse esdoorn, en later moest K. helaas toch wel wat fotoshoppen om het zwarte vachtje een beetje naar voren te halen.Maar een niet bewerkte foto kan natuurlijk ook erg mooi zijn, al zie je dan niet meer welke haarfabriek hier zo mooi zit te po(e)seren.
Wel, K. heeft dus een beetje zitten experimenteren en daarom heeft de lucht steeds een andere kleur. Met deze foto werd dus niet gesjoemeld.
En met deze weer wel. Wij wilden u namelijk ook de mooie oogjes van Gizmo laten zien.
We hebben trouwens alleen maar met licht geëxperimenteerd, niet met kleuren.


Oscar probeerde zich ondertussen onder de boom wat te vermaken; een beetje markeren en vogeltjes spotten. Ja, want die zaten op dat moment vrolijk te kwinkeleren en dat hadden we dit voorjaar nog niet zo vaak meegemaakt.
Oscar zag er trouwens weer behoorlijk goor uit, maar dat hebben we nu eenmaal niet in de hand.Ook Gizmo hield haar omgeving goed in de gaten, en zo kwam het dat zij verschillende poses aannam. Op het moment van deze foto ziet zij hoe een groot blafbeest ergens midden in de Kruidentuin zit te poepen. Inderdaad een grof schandaal! De baas had geen zakje bij zich en de drol was gigantisch (zagen wij later).
Maar dit terzijde.

Zoals dat vaker gaat met haarfabrieken had Gizmo er opeens genoeg van. Ze keek eerst nog even of ze veilig kon gaan landen en sprong toen uit de boom. Of zweefde zij? Nee, dat leek natuurlijk maar zo. (Hier liet mevrouw K. zich even gaan....)
Mooi gedaan, Gizmo! Dank je wel!

3 opmerkingen:

Greet zei

Het fotoshoppen maakt zo'n zwarte haarfabriek wel duidelijker, ja.

Puk en Muk uit Vledderveen zei

Wij vinden foto 1 wel erg sterk.
Alleen wit als achtergrond en toch nog poes en tak visueel aanwezig zeg maar.
Chapeaux hoor !

Mevrouw Katblad zei

Oh! Ja, ja. Dank u wel (geloven wij te moeten zeggen).