Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 24 april 2013

Hiep hiep voor de Os!

Dit is nieuws van 2 dagen geleden, maar het is blijven liggen omdat mevrouw K. zich toen zwaar geschoffeerd voelde door de tuinman van de Kruidentuin, en dan kan ze niet schrijven dus. We zullen niet verder uitweiden over deze gebeurtenis maar kunnen u berichten dat e.e.a. is bijgelegd na tussenkomst van een hogere pief bij de gemeente, en mevrouw K. heeft zich bereid verklaard om met een schone lei opnieuw met de tuinman in zee te gaan.
Maar ondertussen had Oscar dus wel een mega-prestatie geleverd!

Os nam namelijk om 17.00 uur plaats op de pergola om zijn record "Pergola-Zitten" te verbreken.
Het was nog even heel spannend omdat hij last kreeg van kramp in zijn pootjes en bijna van de pergola afla ... eh, viel, maar hij wist zich te herstellen en bleef moedig volhouden. Toen hij dacht dat hij zijn doel had bereikt kwam de Os overeind en keek naar binnen om van mevrouw K. bevestiging te krijgen.

Jawel Os, je record was 2 uur en 34 minuten, en je hebt nu 2 uur en 39 minuten op de pergola gezeten! Een verbetering van 5 hele minuten!
Nou, wij geven u het te doen...

Wel, met een verbetering van zijn record met 5 volle minuten was Oscar dik tevreden en dus kwam hij naar beneden.
Als beloning heeft K. hem een lange borstelbeurt gegeven, wat trouwens geen overbodige luxe was.
Hiep hiep voor de Os!

4 opmerkingen:

katja zei

Schattige foto, die bovenste, ik bedoel, Oscar staat er schattig op.
Maar zo te zien zit hij tijdens zijn recordpoging te slapen, dus het is een geluk dat hij er niet echt afgevallen is...

Wopke zei

Kijkt Os dan niet samen met u naar Sesamstraat Mevrouw K. ?

ina zei

Gefeliciteerd, Oscar! Knap gedaan, ik doe het je niet na. Gelukkig maar (voor de pergola) want ik zou er vast doorheen zakken.

Jacq. zei

Hiep hiep hoera voor de Os!!!