Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 15 april 2013

Promotie Arnoldussen leidt tot speciale editie Poezenkrant!

Vandaag kregen we het bericht van de Poezenkrant dat er een nieuw, speciaal nummer is uitgebracht, alleen voor abonnees. Maar: er komt ook een gebonden editie!
Lees via onderstaande link alles over hoe deze editie tot stand kwam!


http://www.paularnoldussen.nl/lopendezaken/promotie.html



5 opmerkingen:

katja zei

Mijn vader (1937) had ook het verhaal dat ze in de oorlog op een gegeven moment hun kat kwijt waren en later het velletje in de etalage van een uitdragerij te koop zagen liggen.... Ga ik toch nog eens vragen aan hem of hij zich dat nou zelf herinnert of meer uit verhalen van zijn ouders...

Vond het een interessant boekje (ben ook geabonneerd op Poezenkrant, dus kreeg het onverwacht in de brievenbus).

Rosita S. zei

@katja: het zou zomaar kunnen dat jouw vader een oorlogsjeugdtrauma heeft over zijn kattevelletje bij de uitdrager en jou daarom Katja heeft genoemd.

katja zei

Nee, ik ben (door mijn moeder) naar de huishoudster van de reuzen Bellefloor en Bonnevu genoemd. Dus is eerder zo dat ikzelf daar een jeugdtrauma over heb...alhoewel mijn moeder dat boek in de oorlog heeft gelezen, dus...

Rosita S. zei

In de oorlog werden veel haarfabrieken opgegeten. Ze smaken naar konijn en stoven in rode wijn is het lekkerst. De Duitse bezetter verbood de consumptie van haarfabrieken in 1943. Het kan best dat het kattevelletje uit het verhaal van Katja een bijprodukt was.

katja zei

Ja, lijkt me duidelijk dat het niet om het vel begonnen was...

Maar hierover gaat het boekje dus ook (o.a.). Stond vrijdag een stuk over in het Leidsch DAGblad trouwens.