Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 19 april 2013

Beterschap, Mickie!

Gistermiddag kwam Mickie bij ons een klacht indienen, maar omdat het Poezenloket wegens windstoten was gesloten, moest mevrouw K. de voordeur openen.
Wel Mickie, wat is er mis?
Nou, er was behoorlijk wat mis want Mickie had gewoon leuk gespeeld met een zoemend vliegbeestje, en toen was dat vliegbeestje boos geworden en had Mickie zomaar in haar rechter poezenvoetje gestoken.
Zijzelf voelde zich vooral diep beledigd, maar haar mens maakte zich oprecht ongerust over het opgezwollen pootje van de kleine meid. Vandaar het bezoek dus.

Wel, mevrouw K. vertelde hoe vaak de Boez gestoken is toen hij nog jong(er) was (poot, neus, lippen), en hoe lang het heeft geduurd voordat hij in de gaten had dat hij dit soort vliegbeestjes met rust moest laten. En dat de zwelling na een paar uurtjes wel weer weggetrokken was, normaal gesproken dan, en dat het verstandig was om te bekijken of er nog een angeltje in het pootje zat.
Wel, Mickie liep niet mank maar moest vast wel wat pijn hebben, dat kon niet anders als je haar pootje bekijkt.
Hoe het inmiddels met haar gaat, horen we graag van haar mens!

5 opmerkingen:

ina zei

Een behoorlijke zwelling, inderdaad. Een nat verbandje zal wel geen optie zijn, denk ik.

Inge zei

Arme, lieve, mooie Mickie moet nog zó veel leren.....

katja zei

Achgos, wat ziet dat er zielig uit. Maar zal hopelijk nu al wel weer helemaal over zijn.

Dennis zei

Zwelling was gelukkig een dag later alweer weg.
Ze leek er na de initiele schrik en trekken met het pootje er trouwens al na 5 minuten er geen last meer van te hebben. De poot zag er wel imposant uit..

Donita zei

Het is inderdaad een klomp- of horrorvoetje.
Gelukkig voor Mikje dat de last na vijf minuten verdwenen was.
Het lijkt wel een kameelteenvoetje.
Is al bekend wat voor vleugelig steekbeestje het was ?