Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 8 april 2013

Moe

Boez is moe, heh Boezje? Ja, want hij heeft het weer eens erg druk gehad. Eerst dak inspecteren en met Luna (achterbuurhaarfabriek) bakkeleien (welke goot behoort aan wie), dan Nepeta-snuiven, mevrouw Troy de trap opjagen, rondje Hoftuin doen, gras kauwen, braken op onze deurmat, trap van de redactie volgooien met aarde en andere zooi, kortom allemaal erg vermoeiende bezigheden.
En daarom moet Boez dus even uitrusten op onze tafel. Op zijn kop kriebelen mag, maar verder alstublieft het ventje even met rust laten, heh Boez? Jah....

5 opmerkingen:

ina zei

Hij is lief als hij slaapt.

Sabine zei

Ik wou dat mijn dag er zo uit zag..........

Renske zei

The Boezz neemt gewoon de Bhumisparsharmudra houding van de Boeddha aan. Dit symboliseert de aanraking met de aarde van The Boezz. Heftig hoor.

Mevrouw Katblad zei

Oké!
(Lees boek Paulien Cornelisse voor de betekenis van "oké!")

Renske zei

@ ja Mevrouw Katblad:
Het boek van Paulien Cornelisse is leuk-leuk.
Wat echt mijn ding is zeg maar is het Bhavana-Maya-Panna principe.
Dus dat de Bhuta overgaat in de Bhavanga-Citta.
Dit is Sangahavatthu, het object van meeleven.
Dit concept wordt wel gezien als tegenovergesteld aan de Rooms-Katholieke attitudetraditie. Of zoals Marcel van Dam zo mooi zei: "als je een streng Rooms-Katholiek een hand hebt gegeven, tel dan altijd je vingers na".
Zoiets reeds.