Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 5 april 2013

Niet meer thuis in eigen tuin?

Kaija (links) en Siep zijn niet erg blij met het constante bezoek van onze drugsgebruikers in hun tuin. Vooral Siep (rechts dus) heeft er problemen mee als er meer dan één vreemde haarfabriek voor haar huis aan het trippen is; zij raakt dan in de war en wil alleen nog maar naar binnen toe, tussen de veilige muren van haar huis.
Vlak nadat deze foto werd gemaakt werd zij gelukkig binnen gelaten, terwijl Kaija juist zat te popelen om naar buiten te kunnen gaan. En dat deed ze dus ook.


Terwijl onze reporters elders in de tuin aan het klooien, zooien en trippen waren, ging Kaija een ander perk inspecteren, want daar had mevrouw Katblad net wat snoeiwerk gedaan (o.a. de laatste twee overgebleven vlinderstruikjes) en Kaija wilde waarschijnlijk graag zien of dat wel volgens de regels was gebeurd.Zij had niet in de gaten dat ze ondertussen werd bespied door onze eigen Cera.
Cera vormt geen bedreiging voor Kaija want zij is bang voor alle andere haarfabrieken behalve haar huisgenoten. Daarom ook lag ze heel stil bij het hekje te wachten. Nee, waarop weten wij niet maar dat is ook niet zo belangrijk; ze wilde vooral niet opvallen.


Kaija, gewoonlijk helemaal niet zo bang aangelegd, week opeens van haar pad af toen zij (eindelijk) zag dat ze werd bekeken door Cera. Daar snapte mevrouw K. dus helemaal niets van, want zo kende zij Kaija (van de éénvrouwspartij "Trots op Nepetaland") niet. Nee, want Kaija is doorgaans een felle tante die voor weinig andere haarfabrieken opzij gaat en goed voor zichzelf op kan komen.

En jawel, Kaija ging zelfs weer terug naar haar huis!

Het kan natuurlijk zijn dat Kaija zich niet meer helemaal thuis voelt in haar tuin vanwege de amputatie van haar boom, waardoor ze daar niet meer in kan klimmen. Ja, van haar grote Hulstboom werden namelijk twee maanden geleden de onderste takken afgezaagd, en die had zij nodig voor haar klimactiviteiten.
Wij weten ook niet wat de sloop van de diverse vlinderstruiken (en andere gemeente-activiteiten) met Kaija heeft gedaan, het zou zomaar kunnen dat e.e.a. haar in de war heeft gebracht en dat zij haar tuin niet meer terug kent nu er zoveel open ruimtes zijn ontstaan. Wel, wij kunnen alleen maar hopen dat het Kruidentuinteam snel aan het werk kan om de tuin weer tot een paradijs om te toveren, en misschien dat Kaija zich dan weer meer thuis voelt in dit belangrijke deel van haar territorium. Haar boom kunnen wij helaas niet voor haar restaureren, die blijft voorgoed ongeschikt....

2 opmerkingen:

ina zei

Kunnen we niet iets enten op de stam?

Anno en Mien zei

@ ach mens ina:
U was toch al als ruimschoots 65+ -er
veelvuldig ingeënt ?