Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 21 april 2013

Harde werkers

Gisteren was het een tuinwerkdag voor mevrouw K. en het tuinteam, en natuurlijk ging Oscar mee om toezicht te houden en aanwijzingen te geven.
Wat hij hier aan het doen is weten we niet, we waren nog niet eens begonnen toen Os al enthousiast aan dooie sprieten begon te trekken. Helaas hadden wij niet veel aan deze activiteit, maar Os bedoelde het vast goed en een beetje beweging is helemaal niet slecht voor hem.

Wamy was ook meegenomen met zijn mens en probeerde de door haar gemaakte gaten weer te vullen. Ook dit was een vrij zinloze bezigheid, maar hij had er veel plezier in dus lieten we hem zijn gang maar gaan. Beter kuilen dichtgooien dan vechten met andere haarfabrieken, heh, Wamy?En van kuilen dichtgooien kom je op leuke, nuttige ideeën, zoals het achterlaten van iets wat je kwijt moet als de nood toevallig net opeens hoog is...Maar daarna ging de Wams weer vrolijk door met harken. Harde werker, die Wams!
Ook Gizmo was aan het werk. Zij had zich vooral ten doel gesteld de gaten die er al waren nog wat verder uit te diepen, zodat Wamy ze even later weer dicht kon harken.
U ziet, onmisbaar zijn ze, die haarfabrieken, en als ze zo hard aan de slag zijn hebben ze tenminste geen tijd om te kibbelen of elkaar te pesten.
Moet je nog dieper, Gizmo? Ja, dat moest.

Oscar vond het tenslotte te druk in het centrum van de tuin en ging in de zijvakken ploeteren. Wij weten niet precies wat hij daar voor nuttig werk heeft verricht, maar zagen hem vooral lekker in de zon zitten dutten.
Ook kwam Os nog even naar de plek waar de munt vorig jaar nog een meter hoog stond, om zich te wentelen in de talloze muntkevertjes die druk bezig waren met de voortplanting. Wamy en Gizmo zagen wij nog in de boom bezig met een vorm van conditietraining, en dat nog steeds zonder ruziemaken. Van de redactie was dus slechts één haarfabriek aanwezig, de anderen bleven om de één of andere reden liever thuis.

3 opmerkingen:

Renske zei

Complimenten hoor. Chapeaux !
Die combi, die match zeg maar, toppunt van multitasking.
Noeste landarbeid, natuurstudie en haarfabriekcreche tegelijkertijd.

Rosie zei

Hoe gaat het met de kattenkruidoogst?

Rosita S. zei

Bij stadsboerinnen en het wilde wieven gardening gebeuren ligt eigenluk de toekomst.
Dat heeft U goed gezien Mevrouw Tuinbladkat.