Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 5 april 2013

Wankele tred

Wij weten niet of Charli (broer van Japekoppie en dus eveneens zoon van mevrouw T. Troy) ook van de Nepeta heeft gesnoept, maar toen hij opeens vlak achter mevrouw K. in de Kruidentuin opdook, gedroeg hij zich toch wel erg vreemd. Behalve dat hij ontzettend liep te miepen, schuurde hij constant met zijn lijf tegen het hekje, maar bovenal dit alles met zeer wankele tred.
Ja, het leek namelijk alsof Charli niet meer goed wist welke richting hij uit wilde gaan; hij draaide wat in het rond en verloor al doende af en toe bijkans zijn evenwicht.

Gelukkig had Charl hier maar tijdelijk last van, want een kwartiertje later zagen wij hem in een tamelijk rechte lijn naar huis gaan.
Maar het zou dus zomaar kunnen dat ook Charl aan de Nepeta is geweest; wij zouden daar in elk geval niet van opkijken.

1 opmerking:

Puk en Muk uit Vledderveen zei

Te gek dat jullie daar zo op dolkruid in hogere sferen vertoeven. Als wij met pampagras uit de zompen hier, onze magen van haarballen ontdoen, knabbelen wij wel eens per ongeluk een puntig kaalkopjepaddo (Psilocybe semilanceata) mee. Wouwiezouwie, prachtige kleuren geeft die trip.