Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 13 april 2013

Dwarszitten

Japekoppie (onder):
Mevrouw Katblad, kunt u even ingrijpen? Ik kan het luik niet door. Ja, het is wel open maar ik kan zo niet naar binnen. Komt u nou nog of hoe zit het?
IK WIL NU NAAR BINNEN!

Nou, dat was duidelijk, heh? Japie had een probleem. Hij kon er niet in dus, maar K. had geen idee wat de oorzaak daarvan was. En ondertussen zat J. lekker te dreinen voor het raam. Even in de gang kijken dan maar?O, oh, Cera!
Ben je nou echt Japekop aan het pesten? Wilde je naar buiten of blijf je hier een beetje dwarszitten?
Ga maar effe opzij, heh?
Voor de Japerd, ja.
Wil je niet? Moeten we je wegduwen dan?

Wel, mevrouw K. deed tenslotte met haar hand maar het klepje open en toen sprong Japekop over Cera heen de gang in. Pas daarna ging Cera naar buiten.
Lekker handig, heh?
Tjongejonge...

4 opmerkingen:

ina zei

Is het niet zo dat Cera voorrang had? Net als bij de bus of de trein: eerst degenen die binnen zijn eruit, dan de buitenstaanders erin. Of geldt die regel niet voor kattenluikjes?

Man zei

Ben blij dat ik daar niet woon als manmens, in dat dierenhuishouden.

Sabine zei

@man: wat dan, beste man, gaat u ook via het kattenluikje naar binnen, of houdt u niet van vrouwen die u dwarszitten ?

Pluizige Man zei

Nee niet dwarszitten vrouwmens Sabine.
Maar massaal beestenspul is vaak substitutie voor beste manmens aanwezigheid. Dus dat visa versa geen plaats meer is voor materialisatie manmensen in beestenspuljansteenstuatie, zeg maar.