Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 26 april 2013

Geen zonnebrand nodig voor de Os

Jawel, dit is de foto waaruit wij een stukje hebben gesneden dat we hebben bewerkt en gebruikt voor de vernieuwing van de kop van het Katblad. Dit omdat het sinds het maken van de vorige kopfoto buiten een stuk groener is geworden en omdat wij de warmte hebben mogen voelen van de voorjaarszon, die al zo sterk is dat Oscar regelmatig met zijn kop in de schaduw gaat zitten.
Wij weten niet waarom hij dat doet maar vermoeden dat hij zijn roze oortjes wil behoeden voor de ernstige aandoening die plaveiselcelcarcinoom heet, en kunnen dat natuurlijk alleen maar toejuichen.
Immers, als je bij de Os aan het smeren moet met zonnebrandolie of spul van gelijke strekking, zal hij vast nog meer door zand en aarde gaan rollen dan hij al doet, daar kun je donder op zeggen, en mevrouw K. vindt dat er al genoeg bagger mee naar binnen wordt genomen door haar haarfabrieken.We hebben al eens eerder de gevolgen gezien van teveel zon op roze kattenoortjes. Dat was niet prettig en bovendien uiteindelijk dodelijk. Het lijkt er op of onze topreporter weet dat hij zijn hoorapparaten moet beschermen en hopen dat andere haarfabrieken met soortelijke oortjes hetzelfde zullen doen.

4 opmerkingen:

Sabine zei

Het is weer een mooie layout geworden met passende kleuren ! En Os doet het natuurlijk altijd leuk op de foto ( dit geldt overigens ook voor alle andere haarfabrieken, maar dat terzijde).

Jacq. zei

Prachtige foto van de Os, ook als kopfoto!!

A en M zei

Is dat het muurleeuwenbekje foto 1onder de bank van Oscar ?

katja zei

Hele mooie kopfoto ! Ook hele mooie kop natuurlijk, van Oscar...
En ja, laat ie meaar veel met z'n koppie in de schaduw blijven!