Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 10 april 2013

Kort nieuws

Oscar heeft vorige week (helemaal per ongeluk) een dienblad met twee (net gevulde) voerbakjes van het aanrecht af weten te kieperen. De voerbakjes (van de senioren) sneuvelden op de stenen keukenvloer, en ook het dienblad brak. De brokjes moesten wegens de vele scherven ertussen eveneens worden afgevoerd.
Oscar schrok zelf nog het meest, vluchtte naar buiten en kwam pas vele uren later weer thuis.

Japekoppie heeft laten weten dat hij geen fliebertjes ham meer geserveerd wenst te krijgen.
Cera heeft zich vrijwillig gemeld om zijn plaats in te nemen.

Dezelfde J. (van hierboven) had vorige week een serieus probleem. Wij zagen hem opeens erg geïrriteerd met zijn poten over zijn snuit wrijven en hij maakte daarbij erg vreemde, snuivende geluiden. Bij inspectie van zijn bek bleek er een brokje vast te zitten tussen zijn voortanden en bovenlip. Het kostte mevrouw K. best nogal wat moeite om het brokje los te peuteren, maar daarna was het probleem gelukkig opgelost en kon J. weer normaal functioneren.

De Boez heeft in een onbewaakt ogenblik kans gezien met zijn gore poten in de schone wc-pot te hangen. Daarna trok hij een zwart spoor over eerst de bril, daarna de vloertegels van onze benedenverdieping en vervolgens de trap naar boven. Het laten weken van zijn graafklauwtjes was dus geen overbodige luxe geweest.

3 opmerkingen:

Truus zei

Mijn kittens zitten ook graag met hun poten in de WCpot. Er hangen dan ook briefjes om svp de deksel naar beneden te doen.Gaat wel eens mis:(

Won Lek zei

@ Truus:
Onze Sealpoint Siamezen lezen geen briefjes. Zelfs niet in het Thai, zeg maar.

Sjaan zei

Wat zielig voor Japie. Hij heeft het al zo moeilijk met zijn maagkwaal.