Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 22 april 2013

Staart was handicap

Mevrouw K. zag Os naar de gang gaan, hoorde hem het luikje openen maar wachtte vergeefs op het geluidje dat hoort bij het dichtklappen van het klepje. Luikje misschien stuk?
Neen, Oscar was naar buiten gestapt maar had zijn staart binnen laten hangen. Hij zat daar doodstil en dus moest er buiten wat aan de hand wezen, toch? Ja, want is niks voor Os om zijn staart achter te laten.
Ah, hier de verklaring dus.
De vogel was natuurlijk tenslotte te snel voor Os. Dat kwam uiteraard doordat Os' staart eerst nog van binnen moest komen, want die hield de boel op. 't Is maar dat u het weet...

2 opmerkingen:

ina zei

De vogel staat er wel uitdagend bij, zeg.

A en M zei

Ach mens Ina, ons Os is in ieder geval geen potloodventer.