Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 29 april 2013

Een hele klus

Onze twee jongste reporters waren naar de Kruidentuin gegaan om nieuws te verzamelen, maar kwamen een poosje later met niks terug naar de redactie. Ze hadden (was onze indruk) ook niet echt hun best gedaan en tonen u dat aan de hand van de foto's.

Hier bijvoorbeeld ziet u hoe Oscar bezig is zichzelf nog viezer te maken dan hij al is door met zijn staart de ijzeren stang (hekje) op te poetsen. De stang is nu over vele meters een stuk schoner, dat wel, maar er is vast niemand die dat belangrijk vindt, laat staan dat het iemand zal opvallen. De zwarte vegen op en langs zijn staart vallen echter wel op en wij vrezen bovendien voor de properheid van zijn pas gewassen kussentje op de sofa, maar dat terzijde.

De Boez was voornamelijk bezig met het graven van kuilen. Hij ziet de kruidentuin (nu er geen plantjes meer staan) vooral als een grote kattenbak, en het is daarom maar goed dat deze bak binnenkort wordt geleegd. Wel zullen we de reporters aan hun verstand moeten peuteren dat er, als er eenmaal nieuwe aarde in de bak is gestort, hier niet meer gegraven en boodschappen gedaan mogen worden. Dat wordt nog een hele klus.

Toen mevrouw K. dacht dat beide reporters eindelijk klaar waren met klooien en zooien en serieus aan het werk zouden gaan, vonden de ventjes het tijd voor "tikkertje spelen", waarbij de Os 'm was.
Wel, en zodoende kunnen we u dus geen nieuws brengen uit de kruidentuin en bieden daarvoor onze excuses aan.

Geen opmerkingen: