Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 7 april 2013

Appeltje schillen ging niet door

Toen wij laatst met onze 3 jongste reporters de Hoftuin gingen verkennen, voelde Cera zich al vanaf haar eerste stapjes in deze tuin niet zeker. Daardoor vergat ze op zoek te gaan naar nieuws, maar dat is erg begrijpelijk, vooral omdat er dus wel degelijk gevaar dreigde.
Voor zijn raam (deze keer aan de buitenkant) zat namelijk Hof is Vol-partijlid Panda naar ons harig meisje te loeren, en we weten allemaal wat dat betekent en hoe het dan kan aflopen met Cera.Het gebeurde toen de Boez ergens bij de balkontrap de stand van het gras aan het controleren was.
Cera stond op dat moment in haar eentje bij het fietsenschuurtje.En Oscar zat bij de Poort die leidt naar Iwan's straat naar de Boez te kijken. Waarom weten we niet.
Niemand lette meer op de arme Cera en dus zag Panda zijn kans schoon.
Wij hoorden ons meisje krijsen en wisten toen gelijk hoe laat het was: zij werd uiteraard en helaas weer eens "uitgezet" door die wrede Hofkat.
Toen K. omkeek was Cera al lang en breed ontsnapt en zat veilig in de Poort naar de Katbladstraat te wachten op de twee andere reporters, haar collega's dus die toevallig ook haar beste (en enige) vrienden zijn.


Oscar was al snel op weg naar Cera toe, maar toen zijn vriend Boez niet meekwam, liet hij zich op het pad naast een bosje lavendel neervallen. Waarschijnlijk om te wachten op zijn maat dus.

Waarom de Boez niet mee was gekomen?Wel, hij vond blijkbaar dat hij nog een appeltje met Panda (links) had te schillen.
Er gebeurde echter verder helemaal niets, en toen, na zo'n vijf hele minuten, geen van beiden ook maar de kleinste beweging had gemaakt, besloot K. met in elk geval de Os en Cera naar de redactie terug te keren.Cera had natuurlijk graag gezien dat Boez haar belager Panda een flink pak rammel ging geven, maar wij moesten haar helaas berichten dat dat waarschijnlijk niet ging gebeuren. Zij was daarover zeer teleurgesteld.
En inderdaad, even later kwam de Boez al naar ons toe lopen terwijl Panda nog naast de zinken teil zat. Hoe lang de Hofkat daar nog heeft gezeten, weten wij niet; we vonden dat niet interessant genoeg en bovendien was het te koud om in de tochtige Poort te blijven rondhangen.

Geen opmerkingen: