Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 11 april 2013

Onverwacht bezoek en wat overpeinzingen....

Oscar zat te wachten op het tuinteam, want hij vindt het reuze gezellig om mee te helpen in de tuin en vooral om toezicht te houden. En op deze manier is hij constant lekker dicht in de buurt van de Nepeta zodat hij op elk moment even kan gaan snuiven.
Maar er kwam dus niemand, alleen mevrouw K. was er om weer eens wat foto's te schieten van een aantal plantjes...


Natuurlijk was Cera met K. meegelopen. Hier po(e)seert zij bij een vlinderstruikje dat gelukkig toch nog aan het uitlopen is. De laatste der Mohikanen?

Nee, want wij zagen nog ergens een stompje met wat voorzichtige blaadjes. De meeste vlinderstruiken echter werden te laag afgezaagd en hebben het begeven. Meer hierover later in ons Kruidentuinblog, nu weer terug naar de haarfabrieken!
Ja, want er dook opeens een onverwachte bezoeker op!
Wie ons Katblad al wat langer leest zal deze haarfabriek herkennen als de Witte van de overkant.
Tot vorig jaar stak de Witte alleen op zaterdag- of zondagochtend vroeg de Gevaarlijke Weg over, maar tegenwoordig doet hij dit ook gewoon door de week, op momenten dat er best veel verkeer voorbij raast.
En soms zien we hem zelfs de Hoftuin ingaan of bij het Zooiplein rondscharrelen.We weten niet hoelang de Witte deze keer al in de Katbladstraat of de Kruidentuin had vertoefd, maar nu was het blijkbaar tijd om weer naar huis te gaan.
Wij zagen hem eerst even halt houden bij het fietspad om een fietser voorbij te laten gaan. Zijn oortjes waren gespitst, en toen hij hoorde dat er geen wielhuizen meer in aantocht waren, stak hij snel over.
Hij gebruikte daarvoor keurig het zebrapad en we zagen hoe de Witte veilig de overkant bereikte. Pfffff.

Natuurlijk moest K. weer aan Bolle Wangen (Pincho) zaliger denken, die hier in  vroegere jaren soms enkele keren per dag de weg overstak, spitsuur of niet. En hoe het toch mogelijk is dat hij tenslotte in januari vorig jaar in de gracht heeft kunnen belanden en verdronk. Het zal voor altijd een raadsel blijven, net zoals het geval van de eergisteren opgeviste rode kater. We weten niet sinds wanneer deze laatste kater al in het water had gelegen, hebben nog op diverse sites gekeken of hier in de buurt een rooie als vermist stond opgegeven maar hebben daarover niets kunnen vinden. We weten dat onze reporters niet zo ver van huis gaan, maar zijn altijd weer blij en gerust als zij zich 's avonds alle vijf hebben gemeld voor het diner.
Overigens, er zijn mannen van de gemeente in de Katbladstraat geweest om de hoogte van de verkeersdrempels op te meten (dit in verband met klachten van diverse bewoners over het te hard rijden over een "woonerf", wat onze straat dus officieel is). En inderdaad, de drempels die 8 cm hoog zouden moeten zijn, zijn met hun 4.5 cm veel te laag. We zijn benieuwd of de gemeente nu actie gaat ondernemen!

5 opmerkingen:

Margreet zei

Dat zie je vaak dat drempels worden aangelegd bij levensgevaarlijke snelheidssituaties.
Dat helpt dan even, want Nederland verzakt. Tenzij onderheid. Ambtenaren lopen achter, het duurt een tijdje dat ze er achter komen dat de sluiproutende snelheidsduivels weer hun kans grijpen.
Ik zou zeggen als een blaftekkel vastbijten en verhoging eisen. Dat spaart weer een hoop kattenlevens.

Anoniemus zei

Oscar heeft op foto 1, als Topreporter, zeg maar Verkenner A wel iets van Jozef Stalin. Die had eigenlijk ook die strenge controlerende blik en echt korte beentjes en een gevulde absoluut Rubensachtige romp.

Sabine zei

Mw. K, het lukt me niet om te reageren op uw tuinblog, dus dan maar via deze weg. U zocht naar plantennamen, de plant op foto 7 is Brandkruid.

Gerrit zei

Ja ik heb ook al wat floristiese taxonomiese tips gegeven, maar kom evenzo die blog niet binnen.
Kattenkruid kan droog, zag ook nagelkruid. En al die kaasjeskruidachtigen.

Gerrit zei

Up date: Oepss
Kattenkruid moet natuurlijk kattenstaart zijn. Sorry, foutje.