Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 25 april 2013

Gespannen sfeer

Dit is Harremans (alias Harry), lid van de partij H is V (Hof is Vol). Toen wij de Hoftuin in kwamen lopen, zat Harry bij de Hofvijver, met zijn twee voorpoten netjes op de rand. U kunt dit op bijgaande foto zien.
Harry had duidelijk de pest in en keek niet lief; wij zullen u uitleggen waardoor dat kwam.U ziet hier Harry nog steeds met zijn poten op de rand van de Hofvijver (rechtsonder), maar linksboven ziet u een aantal andere haarfabrieken.
Het verst weg - naast de fiets - loopt de kleine Mickie (zij is deze week 1 jaar geworden, gefeliciteerd!), daarachter loopt Myo, en hij wordt nagekeken door Panda, de broer van Harry.
Er hing een erg gespannen sfeer.Waarom alle haarfabrieken min of meer op een kluitje zaten? Wel, mevrouw K. vermoedt dat hier een territorium-strijd gaande was. De tuin is immers groot genoeg voor allemaal, maar het harig volkje verkoos op het pad voor hun deur te blijven (ze zijn namelijk buren van elkaar) en Harry had de Hofvijver ingenomen en was vast van plan die niet af te staan.
De anderen liepen enigszins stuurloos heen en weer maar hielden elkaar wel in de gaten.
Zou het tot een treffen komen?
Dat was een kwestie van tijd, dacht mevrouw K., maar zij kreeg geen gelijk.


Myo leek nog het meest op zijn gemak, hij is immers de partijleider van Hof is Vol en geniet daarom een hoger aanzien dan de anderen. Doch ook is hij de grootste van het stel en bovendien de laatste tijd een paar kilootjes aangekomen; hij zit regelmatig met zijn snufferd in de etensbak van zijn huisgenootje Mickie en laat het dan niet bij alleen maar ruiken - maar dit terzijde.


Mickie mag dan wel een pittige meid zijn, ze komt nog maar net kijken en heeft nog nauwelijks rechten in de Hoftuin. Vandaar ook dat zij af en toe haar huis binnen vlucht als het afwijzende of vijandige gedrag van de anderen voelbaar wordt of zelfs toeneemt. Wij hebben overigens min of meer begrepen dat Mickie (nog) geen lid is van de partij (Hof is Vol) en daartoe ook niet door Myo wordt gedwongen. Maar wat niet is kan nog komen (je weet maar nooit, heh?).In elk geval lijkt het er sterk op dat Mickie door huisgenoot Myo wordt beschermd tegen de brutale buurjongens Panda en Harremans, en wij vermoeden dat, als zij (de broers dus) de onbeschaamdheid zouden hebben de kleine meid aan te vallen, Myo haar te hulp zal schieten. Wij hopen dat een keer te mogen vastleggen op de gevoelige plaat, romantisch en sentimenteel als wij zijn.

Wel, nadat Myo even met Mickie had staan smoezen, durfde de kleine meid weer naar buiten te komen. Zij bleef echter wel in de buurt van haar huisgenoot, en dat was een verstandig besluit van haar want Panda en Harry zaten aan één stuk door op haar te loeren.


U ziet dat hier.
Harry (linksonder) nog steeds bij de vijver, maar nu wel in aanvalshouding, Panda achter een struikje, klaar om Mickie te bespringen, maar het bedoelde slachtoffer had hem natuurlijk allang gezien en zwaaide af naar rechts.

Het kwam dus niet tot een treffen. Harremans wilde de vijver niet "loslaten" en Panda dorst niet in zijn eentje de aanval in te zetten, niet zolang Myo in de buurt was. En Mickie was tenslotte zo verstandig om vlakbij de zich nu (zie foto) wassende Myo te blijven...
Geen amok, ruzie of mot dus in de Hoftuin, wel een gespannen sfeer.
En de rest is een kwestie van tijd want Mickie zal zich echt niet blijven verschuilen achter haar sterke huisgenoot (hier schijnbaar tevreden duttend), daar kun je donder op zeggen. Wij gaan wat betreft de Hoftuinhaarfabrieken dus een spannende zomer tegemoet en zullen u zeker op de hoogte houden van de ontwikkelingen in deze.

2 opmerkingen:

Wopke zei

Een haarfabriekenparadijs waar Karl Marx jaloers op zou zijn.

katja zei

Wat staat Mickie er wuft op, op foto nummer 7. Lijkt wel of ze staat te flirten met Myo!