Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 april 2013

Heftige Katzheimer-aanval

Mevrouw Troy heeft vannacht om 03.00 uur last gehad van een heftige Katzheimer-aanval. Gezeten op het vloerkleed bij de salontafel, wist zij vermoedelijk opeens niet meer waar zij was of wat zij daar deed, en zette daarom een flinke keel op. Haar mens K. en andere huisgenoten werden wakker van het gekerm van T.T., en vooral K. dacht eerst dat het klaaglijk mauwen afkomstig was van een buitenlopende, krolse haarfabriek. Toen zij echter mevrouw Troy nergens in de slaapkamer kon ontdekken, wist zij hoe laat het was en ging zij naar de benedenverdieping. Pas toen zij de verwarde dame had toegesproken en voorzichtig geaaid, verdween de paniek uit de oogjes van de hoogbejaarde haarfabriek. Wij denken dat het zien van K. en het horen van de zachte, lieve woordjes de dame met Katzheimer weer tot haar normale bewustzijn bracht.
Wel, K. ging nog even naar het toilet, en toen zij daarvan terugkwam was mevrouw Troy naar boven gegaan. Tegen de tijd dat K. weer in bed stapte, lag T.T. alweer lekker te knorren op het voeteneinde, nota bene naast haar zoon Japekoppie. En zie dan maar eens als mens zijnde zonder problemen je benen onder het dekbed kwijt te raken, heh? Ja...., of eigenlijk nee dus.

Geen opmerkingen: