Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 28 februari 2013

Terug in de tijd (7)

September 2008.
En toen was het zover, de Boez was groot genoeg om afscheid te kunnen nemen van zijn moeder en broers en zusjes (werd ons verzekerd), en wij gingen hem ophalen, helemaal uit het Gooi.
Daar moest hij eerst nog naar de dierenarts voor een laatste controle, zijn prikje en een chip.
Op de foto ziet u hoe hij braaf en rustig naar zijn hartje liet luisteren, maar toen de chip werd ingebracht zette hij het op een krijsen.
En eenmaal in ons wielhuis begon hij heel hard te kermen en janken...
Nu is het van Hilversum naar Leiden hooguit een uurtje tuffen, maar voor het gevoel van mevrouw K. duurde de rit uren en uren! Het was veel te heet voor de tijd van het jaar, wij hadden toen nog geen wielhuis met airco en de Boez zat zich helemaal schor te schreeuwen.
Nee, die rit was beslist geen pretje, noch voor het Boezelmannetje, noch voor K.




Maar zodra we de Boez in de huiskamer uit zijn reismandje lieten, was alles al vergeten. Hij ging al gelijk op de bak en daarna aan het spelen. Niet te geloven!
Natuurlijk hadden we allemaal kittenspeelgoed voor de kleine in huis gehaald of cadeau gekregen, dus Boez had genoeg dingetjes om uit te testen.















En als hij even op zijn speelgoed was uitgekeken ging hij elk hoekje van de kamer en keuken verkennen.
Hier was de vaatwasser leeg, maar het gebeurde uiteraard ook wel eens dat Boez tussen de vuile borden kroop, dus moesten we altijd de inhoud van de machine controleren voordat we hem aanzetten, heh? Stel je voor!










Vooral die eerste dagen sliep de Boez nauwelijks want daar had hij het te druk voor. Maar als hij eenmaal uitgeput neerstortte, was hij direct heel ver weg in dromenland.
Ja, de Boez was een schattige baby als hij sliep, en dat deed hij toen nog graag op schoot.







Omdat hij van het begin af aan al veel belangstelling had voor de laptop, dachten wij dat Boezje vast wel snel zou willen beginnen met zijn opleiding voor reporter bij het Katblad, maar daarin hadden we ons dus vergist.








Het bleef bij het klieren op tafel als K. aan de slag was, en het is een wonder dat er toen nooit een glas water over ons toetsenbord is gegaan. (Ja, wel een kop koffie maar dat was K.'s eigen, stomme schuld.)









Eigenlijk hadden we verwacht dat mevrouw Troy problemen zou hebben met de komst van onze kleine, maar dat viel reuze mee. We verdachten haar er zelfs van dat ze de kleine Boez eigenlijk wel grappig vond, alhoewel ze het ook nodig vond om af en toe een corrigerende tik uit te delen.
Japekoppie echter bleef nadrukkelijk steeds uit de buurt van Boezje, en als ze elkaar toevallig tegenkwamen begon hij hard te grommen tegen de kleine. Nee, dat was niet zo gezellig inderdaad.

Natuurlijk had het jonge ventje direct al veel belangstelling voor het buitengebeuren, en leerde daarom al snel om op de vensterbank te klauteren.
Helaas voor hem zou het nog even een tijdje duren voordat hij naar buiten mocht.






Het kleine haarfabriekje vond het ook altijd heel gezellig om in de buurt van "de oudjes" te gaan zooien en klooien. Mevrouw Troy liet hem zijn gang gaan maar haar zoon Japekoppie raakte snel geïrriteerd door de fratsen van de Boez.
Wij hebben Japekop echter nooit kunnen betrappen op het in elkaar slaan van zijn nieuwe huisgenoot.




Ach, en als het ventje troost nodig had, zocht hij dat bij zijn eigen knuffel!
(Hier ziet u hem de oortjes van zijn surrogaat-moeder wassen...)

Wel, natuurlijk zijn wij nog niet klaar met het ophalen van herinneringen van 5 jaar geleden (de beginperiode van het Katblad), maar omdat het vandaag precies 5 jaar geleden is dat het LKB de lucht in ging en het dus feest is, heeft Japekoppie verzocht om een gezellig proeverijtje te organiseren om het heuglijke feit te vieren, en daarom laten wij het hier voor vandaag bij!

11 opmerkingen:

Greet zei

Wat lief, baby Boezje.

Annemieke zei

Gefeliciteerd met 5 jaar katblad (ook voor mezelf - het is fijn dat het katblad er is :))
En wat was de Boez toch KLEIN toen!

Sabine zei

Van harte en geniet er beide van ! En natuurlijk ook alle ander medewerkers !

Karel zei

Dat is het heh.
The Boez: na enige matige inspanning ver heen in dromenland.
Wat mens Ina terecht appelig noemt.
Maar waarom werd Mevouw K. verliefd op hem ?
Want kortlings wilde ze die oude baby met 500 euri toegift gratis aan tante Inge kado doen.
Lijkt wel betaalde liefde van aunti.

Mevrouw Katblad zei

Karel, je snapt er dus helemaal niks van.
A. K. werd verliefd op dat kleine witte nekkie, vraag ons niet waarom.
Maar die liefde is nog niet over. Het is namelijk de Hoofdredacteur die regelmatig voorstelt de Boez van de hand te doen omdat B. geen goede reporter zou zijn en zodoende alleen maar geld kost en niks opbrengt.
Iedereen weet ondertussen dat Boez onmisbaar is geworden bij het Katblad, al was het alleen maar vanwege die fotogenieke ogen en zijn stoute streken.
Mevrouw I. is trouwens langs geweest, maar ze wilde behalve de 500 euri ook nog een achterbaklading Gourmet Gold mee, en dat was voor de Hoofdredacteur toch net even een stapje te ver. En na het wederom zien van de babyfoto´s van de Boez was de `verkoop` definitief van de baan.
En dus komt de kleine 6.5 kilo wegende baby straks gewoon weer lekker onder het dekbed bij mevrouw K. En dan gaan ze lekker samen weer zwijmelen. Zo is het en niet anders.
Lekker puh!

Truus zei

Gefeliciteerd met uw 5 jaar Katblad!
Hele prestatie.
Wat zijn ze toch hartveroverend als ze nog zo klein zijn.Vooral de buikjes. Dat we daarna 15-20 jaar aan ze ""vast"" zitten heb ik er graag voor over:)Maar niet te vaak kittens gaan kijken , heel gevaarlijk.

Karel zei

@Mevrouw K. : Ja, neemt U mij niet kwalijk.
Nu zie ik het bij nader inzien ook. Te snel na het ochtendgebed, terwijl de koffie nog achteloos pruttelde de krant gelezen natuurlijk.
Bovendien lijd ik zelf ook aan MPS (Multiple Persoonlijkheids Stoornis).

ina zei

Wat was-ie leuk toen hij zo klein was!

katja zei

Achgos, had Boez zijn eigen knuffel? Heeft ie die nog eigenlijk?

Karel zei

@Katja:
ik begreep dat de Boez het wassen van de oortjes van de surrogaat-moederknuffel heeft vervangen door door de echte oren van Mevrouw K.

Sandrazz zei

Wat schattig de kleine Boez. Ik zou ook zo graag willen weten hoe mijn poezels als ukkies waren. Van harte met 5 jaar katblad, we blijven jullie met plezier volgen.
Groetjes van Sandra, Snork en Doezel