Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 20 februari 2013

Romance? (2)

Op een paar meter afstand van Mickie begon Oscar met een takje te spelen. Misschien was het u op de foto's in deel 1 van dit verhaal al opgevallen dat de Hoftuin flink onder (mensen)handen is genomen? Wel, na het snoeien van de vlinderstruik waren er wat takjes op het pad achter gebleven, Oscar had er één gevonden en deed Mickie voor hoe leuk je daarmee kunt goochelen.


En Mickie vond dit zo spannend dat ze langzaam naderbij was gekomen, tot ze ontzettend schattig naast de sneeuwklokjes lag te po(e)seren. Dit was nu precies waar K. op gehoopt en gewacht had.

Oscar sloofde zich zo uit dat Mickie helemaal vergeten was dat er een mens naast Oscar stond; ze zag K. niet eens meer, alleen maar de Os met zijn takje.
Maar K. moest natuurlijk wel heel stil blijven staan en niet van positie veranderen, heh? Nee, zij bewoog alleen de camera heen en weer om dit moment ten volle te kunnen benutten...Gelukkig werkte Oscar erg goed mee. Hij bleef aan het goochelen totdat hij zich op een zeker moment bijna verslikte in een stukje tak en daardoor een beetje van zijn waardigheid verloor.
Mickie had echter niets in de gaten, waarschijnlijk dacht zij dat de proestpartij van Oscar ook bij de show hoorde.
(Speciaal voor Dennis, het mens van het kleine Mickje, deze foto ook nog even mooi groot!)
Lekker ding heh, dat Mickeltje? Ja, Oscar heeft een zeer goede smaak!

Nadat Oscar bijna gestikt was in een fliebertje van de vlinderstruik, moest hij even bijkomen en ging daartoe op het muurtje zitten. Micky wilde hem vast komen bedanken voor zijn optreden, kwam daarom naar hem toe lopen, maar halverwege keerde ze resoluut om. Ze had namelijk Cera in de gaten gekregen en haar boze blikken ontmoet.


Cera zat nog steeds op het tafeltje heel narrig te kijken, en we kunnen ons heel goed voorstellen dat je dan als jong ding liever niet teveel risico's neemt en dus op flinke afstand wilt blijven van zo'n jaloerse tang.


Wel, Oscar had zijn best gedaan maar Mickie had opeens haar interesse in hem verloren. Wij denken eigenlijk dat zij toe was aan nieuwe uitdagingen en ontdekkingen, en daarom was het beter dat mevrouw K. de tuin verliet en Cera meenam.
Zo gezegd zo gedaan, en het was Oscar's eigen keuze om eveneens de Hoftuin te verlaten.
Wel, de Os kan natuurlijk altijd in zijn vrije tijd (waar hij best een hoop van heeft) terug naar de tuin gaan om de kennismaking met het mooie meisje voort te zetten. En wij kijken natuurlijk zeer uit naar een mooie zomer met heel veel Mickie in de Hoftuin!

Later heeft mevrouw K. Cera nog gewaarschuwd: teveel van die boze blikken en zij zou haar functie als ons topmodel kunnen verliezen; wij durven te wedden dat Mickie binnenkort staat te trappelen om haar op te volgen. Tsjongejonge, wat een jaloers kreng is die Cera toch, heh? Nou en of.

5 opmerkingen:

Fritz zei

Het gekke is natuurlijk dat we onze Oz niet voor een takkenwijf mogen aanzien, toch ?

Greet zei

Ik vind dat de eerste foto van Mickie bij de sneeuwklokjes maar foto van de week moet worden. Waar is de foto van de week eigenlijk gebleven? Verdwenen door de Round-up?

Inge zei

Geweldige foto's van boze jaloerse Cera, ook dan is ze mooi!
Mickie is een onschuldig prinsesje, kom haar gauw weer eens irl zien, Dennis.

Wad Woord & Wol zei

Zucht...wachten tot de lente doorzet en de vlinders gaan vliegen?
Prachtige foto's van de supermodellen (meervoud ja).

Fritz zei

De vlinders slapen nog Vrouwe Wad Woord & amp ; en Wol.
Maar hier beginnen de merels al te riedelen, twieten en te piepen in de mistige ochtenddageraad en de late duisterende schemering. Dat is een lenteteken !
En de ganzen vliegen in V vorm heen en weer over naar nu weer het noorden.
Het is bij ons in het wilde woeste warme wollige westen wellicht wat vroeger dan bij u daar in het Hoge Noorden.
Paar daagjes nog.