Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 19 februari 2013

Gedwongen einde van Wilma's opvang?

De moeder van de Boez werd hoogzwanger en zwervend op straat gevonden en werd naar asiel Crailo gebracht. Direct na de bevalling werd ze met kroost en al opgehaald door Wilma, en bij en door haar werden de Boez en zijn broertjes en zusjes door Wilma gesocialiseerd. Voor alle kleintjes werd een goed huis gevonden; ze hoefden niet terug naar het asiel. Ook hun moeder kwam nadat ze gesteriliseerd was goed terecht.
Igor werd met zijn broers en zusjes (allen slechts enkele weken oud) in een mandje op de Hilversumse hei gevonden, door een blafbeest nog wel!
Deze bijzondere vondst haalde zelfs het Dagblad de Telegraaf.
Omdat het beleid bij asiel Crailo gericht is op het zo snel mogelijk onderbrengen van alle (zwerf-)kittens bij pleeggezinnen, werd het nest kleintjes na onderzocht te zijn door een dierenarts direct naar Wilma's opvang gebracht om daar "opgevoed" te worden tot sociale huisgenootjes!


Ook Gizmo zat in hetzelfde mandje op de hei. Het had niet veel gescheeld of de kittens waren gestorven van honger en dorst. Zomaar een mand midden op de hei zetten, niet eens op een pad maar daar zelfs ver vandaan! Wie doet dat nou?!
Gelukkig werden deze kittens dus gered, en gingen verder door het leven als "de Heidepoesjes"!


In juni 2012 werd Mickie in Wilma's opvang geboren. Haar moeder zwierf al een tijdje steeds in dezelfde omgeving rond en toen ze zwanger bleek werd ze gevangen en via asiel Crailo naar Wilma gebracht.
Moeder Apie kreeg 4 kleintjes, maar omdat ze zo schuw en bang was werd ze, zodra de kittens haar konden missen, naar het asiel gebracht en gesteriliseerd.
De kleintjes bleven natuurlijk bij Wilma en werden door haar netjes opgevoed tot kittens die hadden geleerd "de mens" te vertrouwen.

Over hoe het bovenstaande haarfabrieken is vergaan en waar ze nu hun avonturen beleven, kunt u regelmatig lezen in ons Katblad, Het Leidsch Katblad dus. Ja, want ze wonen allemaal in de Katbladbuurt, heh? Vandaar dus. Maar daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat, daarover kunt u lezen in onze bijlage. Want de kans zit erin dat asiel Crailo binnenkort geen zwerfdieren (w.o. dus kittens als deze) meer kan opnemen en dat zou dan tevens het einde van Wilma's opvang betekenen.
(Uiteraard zijn er meer geweldige pleeggezinnen/vrijwilligers voor de opvang van haarfabriekjes in en rond Hilversum, en voor hen geldt dus hetzelfde.)

Klink de link aan van onze bijlage (zie linkerkolom, dus naast onze nieuwsberichten), lees het bericht en teken de petitie!
Alvast bedankt!

5 opmerkingen:

Sabine zei

Wel potverdorrie, het gaat ook altijd om het geld. Gun deze opvang liever een renovatie, zodat opvang binnen de regio gewoon mogelijk blijft. Heel jammer weer...ik heb natuurlijk al getekend. Succes !!!

Dennis zei

Is dat een nieuwe/recente foto van Mickey?

ina zei

Dat zou toch wel heel erg zijn!

Wad Woord & Wol zei

Mag deze dierenvriend uit Pieterburen de petitie ook ondertekenen???

Wilma zei

Ja hoor, iedereen die zich het lot van zwerfdieren aantrekt mag tekenen. Alle steun is welkom!