Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 15 februari 2013

Luie stoel en deurmat

Oscar heeft een nieuwe favoriete plek in onze huiskamer gevonden: onze enige fatsoenlijke stoel. Hij hoefde de stoel niet te veroveren want er werd al meer dan een week niet meer door een andere haarfabriek in geslapen. Zo blijft nu zijn kussentje op de sofa dus weer leeg.
Het kan zijn dat Os last kreeg van de statische elektriciteit van de sofa. Mevrouw K. kon hem daar met goed fatsoen al niet meer aaien; het knetterde behoorlijk en beide kregen last van de onaangename tintelingen en schokjes. De stoel is trouwens ook niet helemaal vrij van elektriek, maar Oscar heeft daar geen last van zolang niemand hem komt aaien. Echter, onze bezoekers kunnen zich niet goed beheersen als onze topreporter daar zo lekker op zijn rug ligt.

Japekoppie heeft gisteren ondanks de sneeuw toch even een zeer korte wandeling gemaakt: naar de overkant van de straat en toen (na een kleine pauze) weer terug. Wij vermoeden dat hij een plas heeft gedaan op de oude deurmat onder het bankje van onze overbuur. Eerder zagen wij daar al Wamy, Myo, Charli, Cera, Harremans en de Boez gehurkt zitten.
Deurmatten zijn altijd zeer geschikt om een kleine boodschap op te doen; is er eenmaal een plasje op gedaan dan volgen er spoedig meer en dan is er geen houden meer aan. Wij spreken uit ervaring...

1 opmerking:

ina zei

Daar zal de overbuur blij mee zijn.